Η Aston Martin ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθέσιου της
i

©Aston Martin

Η Aston Martin ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθέσιου της

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:31 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 04.01.2024

H Aston Martin ανακοίνωσε την Πέμπτη (4/1) επίσημα ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1 στις 12 Φεβρουαρίου.

Η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι το μονοθέσιό της στη Formula 1 για το 2024 θα λάβει χώρα στις 12 Φεβρουαρίου. Το AMR24 θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση στο Σιλβερστόουν στις 12 Φεβρουαρίου, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. 

Στο τιμόνι της βρετανικής ομάδας θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Λανς Στρολ, με τον Φελίπε Ντρούγκοβιτς να διατηρείται ως δοκιμαστικός και εφεδρικός οδηγός της για το 2024. 

Η Aston Martin θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την επιτυχία του AMR23, το οποίο είδε επτά βάθρα στα χέρια του Αλόνσο και τους επέτρεψε να τερματίσουν πέμπτοι στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. 

Η Aston Martin έγινε η τέταρτη ομάδα που ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης για το 2024, με τις Stake (Sauber) και Williams να έχουν επιλέξει την 5η Φεβρουαρίου και τη Ferrari να αποκαλύπτει το δικό της μονοθέσιο στο Φιοράνο στις 13 Φεβρουαρίου. 

Ο Αλόνσο έχει ήδη αναφερθεί στους παράγοντες που ο ίδιος πιστεύει ότι η Aston Martin θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει της φετινής σεζόν: «Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε κάποια συνοχή. Ίσως ένα από τα αδύνατα σημεία ήταν ότι το μονοθέσιο πρέπει να λειτουργεί σε ένα πολύ στενό πλαίσιο. Είναι το ίδιο για όλους, αλλά φαίνεται ότι δυσκολευόμαστε λίγο, και θα ήταν ωραίο αν μπορούσαμε να αποδίδουμε πάντα σε σταθερό επίπεδο το 2024. 

Επίσης, αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα στις ευθείες, νομίζω ότι αυτό ήταν το αδύνατο σημείο μας όσον αφορά τις επιδόσεις. Πάντα ήμασταν λίγο πιο αργοί στις ευθείες. Αν θέλαμε να είμαστε το ίδιο γρήγοροι με τους άλλους, έπρεπε να μειώσουμε πολύ τη γωνία πρόπτωσης της πίσω αεροτομής και καταλήγαμε να είμαστε αργοί και στις στροφές. Έτσι, αυτός ήταν μάλλον ο κύκλος από τον οποίο δεν μπορούσαμε να βγούμε».

Θυμίζουμε πως ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι στο Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου, με τις χειμερινές δοκιμές να πραγματοποιούνται επίσης μεταξύ 21ης ​​και 23ης Φεβρουαρίου.