Μίκαελ Σουμάχερ: Η οικογένειά του πούλησε τη Ferrari που τους είχε δώσει ως δώρο

Μίκαελ Σουμάχερ: Η οικογένειά του πούλησε τη Ferrari που τους είχε δώσει ως δώρο

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:06 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 30.12.2023

Η οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ πούλησε τη Ferrari που τους είχε δώσει ως δώρο.

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκευή (29/12) από τη μέρα που η ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ άλλαξε για πάντα. 

Ο Γερμανός οδηγός της Formula 1 έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των Γαλλικών Άλπεων, όταν βγήκε εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο 54χρονος τέθηκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημά του. 

Η οικογένειά του επέλεξε το δρόμο της σιωπής και της υπεράσπισης της ιδιωτικότητάς του και ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πρόσβαση στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητής της Formula 1. 

Ένας εξ αυτών είναι ο Ζαν Τοντ – επικεφαλής στη Scuderia Ferrari τα χρόνια της κόκκινης αυτοκρατορίας με πρωταγωνιστή τον Σουμάχερ και μετέπειτα πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Και παρότι ο Γάλλος ξέρει καλά μέχρι που είναι το όριο σχετικά με όσα πρέπει να πει, έκανε κάποιες δηλώσεις στη L’Equipe με ιδιαίτερο νόημα. 

«Ο Μίκαελ είναι εδώ, οπότε δεν μου λείπει. Απλώς δεν είναι πια ο Μίκαελ που ήταν». Και πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικός και καθοδηγείται υπέροχα από τη γυναίκα και τα παιδιά του, που τον προστατεύουν».

Όλα όσα σχετίζονται με τον Σουμάχερ είναι κατά κάποιο τρόπο πασπαλισμένα με τον μύθο του. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με τα μονοθέσιά του στη Formula 1 (το 2022 ένα μονοθέσιο του 2003 δημοπρατήθηκε για 14 εκατομμύρια ευρώ) και με ό,τι του ανήκει, ειδικά κράνη, φόρμες, γάντια, μπότες...

Αυτό που εμφανίστηκε τώρα στην αγορά είναι η Ferrari F430 Spider που η μάρκα έδωσε στον Γερμανό το 2005, χρονιά κατά την οποία ο Μίκαελ έπρεπε να παραχωρήσει το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή στον Φερνάντο Αλόνσο.

©Ferrari

Είναι ένα σπάνιο μοντέλο με τον δημοφιλή συνδυασμό Ferrari που σχηματίζεται από το εξωτερικό σε κόκκινο και το εσωτερικό σε μπεζ (εκτός από το παρμπρίζ, το οποίο είναι μαύρο για να αποφεύγονται οι αντανακλάσεις), που συμπληρώνεται από ένα μαύρο μαλακό καπάκι. 

Το F430 είχε κυκλοφορήσει το 2004 ως εξέλιξη του λιγότερο επιτυχημένου 360, το οποίο αντικατέστησε, οπότε το να το βάλεις στα χέρια του Σουμάχερ ήταν ένα καλό εργαλείο μάρκετινγκ σε μια εποχή που το Instagram μάλλον δεν ήταν καν στο μυαλό των δημιουργών του. 

©Ferrari

Ήταν εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό V8 4,3 λίτρων που απέδιδε 490 ίππους και σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με τεράστια paddles πίσω από το τιμόνι ήταν ικανό να κάνει αυτή την έκδοση Spider να φτάσει από τα 0 στα 100 σε 4,1 δευτερόλεπτα και να φτάσει τα 311 km/h.