Ο Βολφ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Mercedes

Τότο Βολφ

i

©Mercedes

Ο Βολφ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:22 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 15.01.2024

Ο Τότο Βολφ υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών για να παραμείνει επικεφαλής στη Mercedes.

Τριετή ανανέωση συμβολαίου με την Mercedes υπέγραψε την Δευτέρα (15/1) ο Τότο Βόλφ, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της ομάδας και ως διευθύνων σύμβουλος των «ασημένιων βελών» έως το 2026.

Ο Αυστριακός είναι ο δεύτερος μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας που κατέχει αυτήν τη στιγμή τον ρόλο στη F1, μετά από τον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull. Ο Βολφ, ο οποίος εντάχθηκε στη Mercedes το 2013, κατέχει το 33% των μετοχών των «ασημί βελών» και ηγήθηκε της ομάδας κατά τη διάρκεια της κυρίαρχης πορείας της στην εποχή της υβριδικής εποχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Ωστόσο, από την εισαγωγή των νέων τεχνικών κανονισμών το 2022, η Mercedes έχει υποχωρήσει στο grid, αποτυγχάνοντας να κατανοήσει τους κανονισμούς. Η γερμανική ομάδα κατέκτησε μόλις μία νίκη στη νέα εποχή της Formula 1, η οποία ήταν στο γκραν πρι της Βραζιλίας του 2022.

«Δεν πάω πουθενά. Μένω στη Mercedes για να κερδίσουμε τη Red Bull με τον Λιούις Χάμιλτον. Οι οδηγοί που βρέθηκαν στον προσομοιωτή μας είπαν πως το μονοθέσιο του 2024 διαφέρει πολύ με αυτό των προηγούμενων δύο ετών. Αν δώσουμε στον Χάμιλτον ένα μονοθέσιο το οποίο μπορεί να εμπιστευθεί, μπορεί να βρεθεί μπροστά από όλους», ανέφερε ο Βολφ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. 

Ο 52χρονος επικεφαλής της Mercedes θα έχει στα δύο μονοθέσια και το 2024 τους βρετανούς Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, οι οποίοι δείχνουν να έχουν καλή συνεργασία τόσο με τον Βολφ όσο και μεταξύ τους.