Οι αντιδράσεις των οδηγών της Haas για το «διαζύγιο» με τον Στάινερ

Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Οι αντιδράσεις των οδηγών της Haas για το «διαζύγιο» με τον Στάινερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:47 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 15.01.2024

Οι Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσω των social media σχετικά με την αποχώρηση του πρώην επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ.

Το 2024 θα είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά για τη Formula 1, αλλά και για τη Haas

Περίπου ένα μήνα πριν παρουσιαστεί το νέο της μονοθέσιο, η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Γκίντερ Στάινερ ως επικεφαλής της Haas. Τη θέση του πήρε ο Αγιάο Κομάτσου, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής θέλησε να ρίξει σπόντες κατά του Στάινερ.

Ο Γερμανός βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2016 όταν και έκανε την είσοδο της στον χώρο της Formula 1 με το καλύτερο επίτευγμα να αποτελεί η κατάκτηση της τέταρτης θέσης, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, το 2018.

Οι οδηγοί της αμερικανικής ομάδας, Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ δεν άφησαν αυτή την εξέλιξη ασχολίαστη. 

«Σε ευχαριστώ Γκίντερ. Σε ευχαριστώ που με πήρες μαζί σου σε αυτό το ταξίδι το 2017 και σε ευχαριστώ και πάλι που με έφερες στην ομάδα το 2022. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και η πρόκληση ήταν τεράστια, αλλά ποτέ βαρετή. Θα τα ξαναπούμε και εύχομαι τα καλύτερα», έγραψε ο Μάγκνουσεν.

«Σε ευχαριστώ Γκίντερ. Για την εμπιστοσύνη σου, την ευκαιρία να αγωνιστώ και πάλι στην F1. Είσαι ξεκάθαρα ένας φοβερός χαρακτήρας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο», ανέφερε από τη πλευρά του ο Χούλκενμπεργκ. 

Το αν και με ποιον ρόλο θα παραμείνει ο Στάινερ στην Haas, προς ώρας παραμένει άγνωστο.