Η Ferrari στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Ferrari SF90 Stradale

i

©Ferrari

Η Ferrari στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Δημήτρης Μπαλής 09:26 - 19.05.2023

Η Scuderia θα δωρίσει 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακουφίσει όλους όσοι επλήγησαν από τις καταστροφές των καιρικών φαινομένων.

Όπως ήδη έχουμε γράψει, το γκραν πρι της Formula 1 στην Ιμολα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτή την Κυριακή έχει αναβληθεί, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για την ασφάλεια όλων, αλλά και για να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών, που δεν μπορούσαν να μοιράσουν τις «δυνάμεις» τους.

Για να ανακουφίσει τους παθόντες, η Ferrari, που έχει έδρα το Μαρανέλο –περίπου μια ώρα απόσταση από την πίστα- δώρισε 1 εκατ. ευρώ στο τοπικό γραφείο περιφερειακής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το ανθρώπινο πρόσωπό της. Το ποσό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βοηθηθεί ο τοπικός πληθυσμός, δίνοντας έμφαση σε έργα για την περιβαλλοντική ανάκαμψη και τη διαχείριση της υδρογεωλογικής αστάθειας.

Μπενεντέτο Βίνια ©Ferrari

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια τόνισε. «Σε δύσκολες στιγμές, η Ferrari πάντα στήριζε την κοινότητά της. Θέλουμε να παρέχουμε συγκεκριμένη και άμεση στήριξη στις μεγαλύτερες των αναγκών των κατοίκων της Εμίλια-Ρομάνια, που επλήγησαν από αυτή την τρομερή περιβαλλοντική καταστροφή. Με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την ακούραστη δουλειά τους, αυτή η βοήθεια θα φέρει παρηγοριά και ένα απτό σημάδι αλληλεγγύης ολόκληρης της οικογένειας της Ferrari».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας στη Formula 1, Φρεντερίκ Βασό, σημείωσε: «Εκ μέρους όλων όσοι εργάζονται στη Scuderia Ferrari, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή στήριξή μας σε όσους επλήγησαν από την τραγωδία. Η Εμίλια-Ρομάνια αποτελεί το σπίτι μας και είναι πραγματικά άσχημο να βλέπεις τι περνούν αυτές τις ώρες οι άνθρωποι».

Tags: