H MP Motorsport αποσύρθηκε από τον αγώνα στο Μουτζέλο μετά τον θάνατο του φαν’τ Χοφ

H MP Motorsport αποχαιρετά τον Ντιλάνο

i

©MP MOTORSPORT

H MP Motorsport αποσύρθηκε από τον αγώνα στο Μουτζέλο μετά τον θάνατο του φαν’τ Χοφ

Δημήτρης Μπαλής 10:18 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 05.07.2023

Η τραγική απώλεια του 18χρονου οδηγού εξακολουθεί να σημαδεύει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το περασμένο Σάββατο ο 18χρονος Ντιλάνο φαν’τ Χοφ, σκοτώθηκε σε ένα τραγικό περιστατικός την πίστα του Σπα, στο Βέλγιο.

Υπό συνθήκες βροχής, και με το σπρέι από τα αυτοκίνητα να έχει θολώσει την ατμόσφαιρα, ο Ντιλάνο που λίγο νωρίτερα είχε μια μικρή σύγκρουση με άλλο μονοθέσιο, βρέθηκε μέσα στην πίστα και διερχόμενο μονοθέσιο, χωρίς ορατότητα, έπεσε με σφοδρότητα ακριβώς στη μέση του μονοθεσίου, σκοτώνοντας τον 18χρονο Ολλανδό.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Περιφερειακής Formula FRECA και ήταν αγώνας υποστήριξης του αγώνα 24 Ωρών στο Σπα.

Μετά από όλο αυτό και με πολύ βαρύ το κλίμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η MP Motorsport, ο ομάδα του Ντιλάνο, επέλεξε να αποσυρθεί από τον αγώνα του Μουτζέλο, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το αφεντικό της ομάδας, Σάντορ Ντόρμαν εξήγησε την απόφαση αυτή: «Το περασμένο Σάββατο χάσαμε έναν σπουδαίο οδηγό, αλλά πάνω από όλα έναν χαρισματικό νεαρό άνδρα που παρακίνησε και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους γύρω του».

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον Ντιλάνο, όπως θα ήθελε. Αλλά πριν το κάνουμε, επιλέγουμε να είμαστε με τον Ντιλάνο, την οικογένεια και τους φίλους του τις επόμενες μέρες και κατά την κηδεία του. Λόγω των συναισθημάτων που νώθουμε, θεωρούμε ότι ο αγώνας της FRECA στο Μουτζέλο αυτή την εβδομάδα είναι πολύ νωρίς και ως ομάδα αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε σε αυτήν τη διοργάνωση. Οι σκέψεις μας είναι επίσης με τον Άνταμ Φιτζέραλντ. Ευχόμαστε σε αυτόν, στην οικογένειά του και στην ομάδα RPM κάθε δύναμη κατά τη διαδικασία ανάρρωσής του. Ντιλάνο, σε ευχαριστώ. Θα μας λείψεις τόσο πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα», ανέφερε ο Ντόρμαν.

Ο Φιτζέραλντ ήταν ο άλλος οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο ατύχημα. Αυτή τη στιγμή αναρρώνει και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται.

Tags: