Ηλεκτρικό Seat MÓ 50 σαν 50άρι σκουτεράκι
i

© SEAT

Ηλεκτρικό Seat MÓ 50 σαν 50άρι σκουτεράκι

Δημήτρης Μπαλής 15:06 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 22.12.2022

Με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, μπορεί να οδηγηθεί από 16χρονα παιδιά και άτομα με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Κατεβάζει το ηλικιακό κοινό των υποψήφιων αγοραστών / χρηστών για το MÓ η Seat, καθώς προσθέτει την έκδοση MÓ 50.

Ουσιαστικά, το νέο πλήρως ηλεκτρικό scooter, αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 4 kW – που αντιστοιχεί σε μοτοσυκλέτα 50 κ.εκ., και με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα μπορεί να οδηγηθεί από άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, που κατέχουν δίπλωμα μοτοποδηλάτου (ΑΜ κατηγορία) αλλά και από μεγαλύτερης ηλικίας, μόνο με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Πρόκειται, λοιπόν, για την τρίτη έκδοση του MÓ, στη γκάμα των eScooters της μάρκας, μετά το Seat MÓ 125 και το Seat MÓ 125 Performance.

Το Seat MÓ 50 διατηρεί όλες τις λειτουργίες των ισχυρότερων αδερφών του, αλλά είναι προσαρμοσμένο για ένα διαφορετικό είδος χρήστη και προσφέρει αρκετό χώρο αποθήκευσης για δύο κράνη και βελτιωμένα επίπεδα συνδεσιμότητας, έχοντας και δύο θύρες USB, για φόρτιση τηλεφώνων ή άλλων συσκευών.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του eScooter, χρησιμοποιεί έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα, που παράγει ισχύ 4 kW (7,3 kW μέγιστης ισχύος) και 100 Nm ροπής, ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Συνδέεται με μια αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 5,6 kWh που προσφέρει έως και 172 χιλιόμετρα εμβέλειας με μια φόρτιση, σε λειτουργία ECO, ενώ υπάρχουν δύο ακόμα λειτουργίες οδήγησης: City και Sport, καθώς και όπισθεν για απλούστερους ελιγμούς.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί όταν βρίσκεται στο όχημα, αλλά μπορεί και να αφαιρεθεί και να συνδεθεί σε μια απλή, οικιακή πρίζα. Για μια πλήρη φόρτιση αρκούν 6 ώρες.

Και αυτή η έκδοση φέρει μία συμβατική μπροστινή ανάρτηση και ένα μονό πίσω αμορτισέρ για να εξομαλύνει τα τραντάγματα στο δρόμο, ενώ οι αεριζόμενοι εμπρός και πίσω δίσκοι, με το υδραυλικό σύστημα συνδυασμένης πέδησης και την ηλεκτρική αναγέννηση, προσφέρουν εξαιρετική ικανότητα ακινητοποίησης.

Η νέα γενιά αναβατών eScooter, που αρέσκεται στην τεχνολογία, μέσω μια εφαρμογής για smartphone, μπορούν να παρακολουθούν το όχημά τους, με πληροφορίες για ενημερώσεις θέσης και κατάστασης.

Στην αγορά πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023.