Νέα μοντέλα από τη Yadea: Keeness και Voltguard
i

YADEA KEENESS / © YADEA

Νέα μοντέλα από τη Yadea: Keeness και Voltguard

Δημήτρης Μπαλής 20:01 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 19.12.2022

Το 2023 εισέρχεται σε νέες κατηγορίες με δύο μοντέλα που ηλεκτρίζουν με τα χαρακτηριστικά τους.

Από την πρώτη εμφάνιση της στην έκθεση EICMA το 2009, η Yadea επιταχύνει τη στρατηγική της για την παγκοσμιοποίηση, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις μετακίνησης. Πλέον, η Yadea πρωτοστατεί στην τάση για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, προωθώντας την παγκόσμια πράσινη κινητικότητα με νέα μοντέλα.

Η εταιρεία λανσάρει την πρώτη της μοτοσυκλέτα και παράλληλα το πρώτο της scooter με μεγάλους τροχούς και επίπεδο πάτωμα. Τα Keeness VFD και Voltguard VFV, αντίστοιχα, είναι προτάσεις που αναμένεται διαθέτουν ιπποδύναμη που ισοδυναμεί με τα βενζινοκίνητα μοντέλα των 125 κ.εκ. (κατηγορία Α1), άρα δεν απαιτούν από τον υποψήφιο αγοραστή τους την κατοχή διπλώματος οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Keeness VFD

Με τροχούς 17 ιντσών, full Led φωτισμό και αιχμηρή σχεδίαση, αυτή η μικρή μοτοσυκλέτα διαθέτει έναν τοποθετημένο στο κέντρο σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 10kW (13,4Hp) και ροπής 280Nm. Φέρει και δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου 72V32Ah συνολικής χωρητικότητας 4,6kWh, οι οποίες είναι και προσθαφαιρούμενες για εύκολη φόρτιση σε κάθε χώρο (σπίτι, γραφείο κλπ). 

Οι μπαταρίες είναι 20% ελαφρύτερες από αυτές του ανταγωνισμού και προσφέρουν κατά 8% μεγαλύτερη αυτονομία, που στην περίπτωση του Keeness VFD φτάνει τα 140 χιλιόμετρα! Η μοτοσυκλέτα μπορεί και κινείται σε ανωφέρειες με κλίση έως και 20 μοιρών, έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα και επιταχύνει στα 0-50 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτ. 

Μια έγχρωμη οθόνη TFT 5” με τεχνολογία bluetooth για σύνδεση με κινητό παρέχει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις λειτουργίες, με ένδειξη για τη στάθμη φόρτισης και των δύο μπαταριών. Σημειώνουμε ότι τόσο ο κινητήρας όσο και το έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταριών (BMS), είναι τελείως αδιάβροχα (προδιαγραφών ΙΡ67 και ΙΡΧ7 αντίστοιχα) και μπορούν να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες από -20 έως 65 βαθμούς Κελσίου!

Voltguard VFV

Mε τροχούς 14 ιντσών, επίπεδο πάτωμα και αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα, το νέο scooter πόλης διαθέτει κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα. Mε απόδοση 7Hp (5,5 kW) και 189Nm ροπής, προσφέρει τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και επιταχύνει στα 0-50 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Παράλληλα συμμορφώνεται με τα πρότυπα IP67, εξασφαλίζοντας απόλυτη αδιαβροχοποίηση. 

YADEA KEENESS / © YADEA

Οι μπαταρίες είναι δύο ιόντων λιθίου ATL 72V27Ah (2kWh έκαστη) και με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης BMS διασφαλίζεται η αδιάβροχη λειτουργία τους, ακόμα και στην περίπτωση που το scooter βρεθεί σε νερό βάθους έως και ένα μέτρο για 30 λεπτά της ώρας. Η αυτονομία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα, χάρη στο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης. 

YADEA KEENESS / © YADEA

Φέρει δισκόφρενα σε κάθε τροχό με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, φωτισμός full Led, μεγάλη έγχρωμη οθόνη και μια θύρα USB για τη φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών του αναβάτη.