Τα δεύτερα… άντα, έκλεισε το Opel Corsa

Τα δεύτερα… άντα, έκλεισε το Opel Corsa

Δημήτρης Μπαλής 12:41 - 19.12.2022

Γιορταστική διάθεση για τα 40 χρόνια του μοντέλου, με 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service από την Opel.

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Opel, το Corsa γιορτάζει 40 χρόνια στην αγορά και η Opel τα δικά της 160 χρόνια παρουσίας.

Η εισαγωγική εταιρεία, με την ευκαιρία του εορτασμού, προσφέρει στο Corsa 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service, σε συνδυασμό με άμεση παράδοση και εγγύηση τιμής.

Το Corsa διατίθεται με πληθώρα επιλογών. Προσφέρεται με οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που αποδίδουν από 55kW/75hp έως 96kW/130hp, με σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που διατίθεται για πρώτη φορά με το Corsa.

Επίσης, από το 2019 διατίθεται και το ηλεκτρικό Corsa-e, με αυτονομία έως 353 χλμ. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτίσει στο 80% σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή. Χάρη στην ισχύ των 100kW/136hp και την άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή των 260 Nm, τα κύρια χαρακτηριστικά του Corsa-e είναι η άμεση απόκριση, η ευελιξία και οι δυναμικές επιδόσεις. Το Corsa-e χρειάζεται μόλις 8,7 δευτ. για να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Η τρέχουσα γενιά Corsa προσφέρει συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται συνήθως σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως το σύστημα φωτισμού adaptive Intelli-Lux LED matrix, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, η αναγνώριση οδικών σημάτων και το προσαρμοζόμενο cruise control. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου και διάφορα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης, από park pilot μέχρι πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.