Honda: αν θέλεις φύγε λένε στον Μαρκ Μάρκες

Ο Μαρκ Μάρκες δεν αγωνίστηκε στο γκραν πρι της Ολλανδίας

i

©Redbullcontentpool

Honda: αν θέλεις φύγε λένε στον Μαρκ Μάρκες

Δημήτρης Μπαλής 18:04 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 07:10 - 27.06.2023

Ο επικεφαλής της Honda στο MotoGP, Αμπέρτο Πουίγ αφήνει ελεύθερο τον Μάρκεθ εφόσον το θελήσει.

Πριν μερικές ημέρες έγραψα πώς είναι δυνατόν ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και μάλιστα 8 φορές όπως ο Μαρκ Μάρκεθ, να έχει 13 πτώσεις. Όλα αυτά μέχρι το γκραν πρι της Γερμανίας, στο οποίο δεν αγωνίστηκε εξαιτίας ενός σπασμένου δακτύλου χεριού (φθηνή δικαιολογία).

Στην Ολλανδία, το περασμένο τριήμερο, ο Μάρκες είχε ακόμα μία πτώση, πήρε μέρος στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου τερματίζοντας 17ος, όμως και πάλι στον αγώνα της Κυριακής δεν πήρε μέρος, με τη Honda να δικαιολογεί την απόφαση ότι δεν τον άφηνε ο τραυματισμός της Γερμανίας. Βέβαια, εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι παράλογο, αλλά αγωνίστηκε το Σάββατο.

Η κατάσταση για τον Μαρκ Μάρκεθ στην Honda δεν είναι καλή. Με μόλις 15 βαθμούς και στην 19η θέση της βαθμολογίας, δεν περιποιεί τιμή για τον Ισπανό όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Τούτων δοθέντων, ο επικεφαλής της Honda στο MotoGP, Αμπέρτο Πουίγ, πήρε θέση για το τι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον με τον πολυπρωταθλητή. Μολονότι ο Μάρκες έχει τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα, το οποίο υπέγραψε το 2020, ο Πουίγ είπε ότι: «Έχουμε συμβόλαιο, αλλά κάθε άτομο είναι ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του. Και η Honda δεν είναι μια εταιρεία που θέλει να έχει ανθρώπους που δεν χαίρονται που βρίσκονται στη Honda».

Ο Πουίγ επισήμανε ότι η Honda σέβεται πολύ τον Μάρκ. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει με βάση το συμβόλαιο, αλλά δεν έχω μαγικό ραβδί».

Ο Μάρκ Μάρκεθ ερωτηθείς να σχολιάσει τα λόγια του Πουίγ, είπε: «Λοιπόν τώρα βρίσκομαι σε μια μεγάλη στιγμή και δεν μπορώ να το σκεφτώ αυτό. Δεν μπορείς να αποφασίσεις πράγματα για το μέλλον σου όταν είσαι σε τέτοια κατάσταση. Αυτόν τον ενάμιση μήνα πρέπει να ξαναφτιάξω το σώμα μου και την ψυχική μου πλευρά. Είμαι σε μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας μου, Αλλά είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε μια από τις καλύτερες στιγμές της προσωπικής μου ζωής, με μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου. Όλα είναι σταθερά και αυτό βοηθάει πολύ».

«Τώρα πρέπει να σκεφτώ, να αναπνεύσω, να μιλήσω με τους ανθρώπους μου… και μετά πρέπει να οδηγήσω ξανά τη μοτοσυκλέτα. Θα προσπαθήσω να ξεκινήσω στο Σίλβερστοουν με την ίδια δέσμευση όπως στο Πορτιμάο (στην έναρξη της σεζόν). Προφανώς θα υπάρξει διαφορετική προσέγγιση, αλλά η ίδια δέσμευση», είπε ο Μάρκες.

Tags: