Ίλιγγος: Ο Φερναντο Αλόνσο δημοπρατεί το εκπληκτικό supercar των 815 ίππων! (vid+pics)

Ίλιγγος: Ο Φερναντο Αλόνσο δημοπρατεί το εκπληκτικό supercar των 815 ίππων! (vid+pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:09 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 24.09.2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα δημοπρατήσει τη McLaren Elva τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια του γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Φερνάντο Αλόνσο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία για να αγωνιστεί στο γκραν πρι της Σουζούκα, ένα εμβληματικό γεγονός στο καλεντάρι των αγώνων. Ενώ προετοιμάζεται για τον αγώνα, ο Ισπανός εξέπληξε τους θαυμαστές του ανακοινώνοντας συναρπαστικά νέα, καθώς θα δημοπρατήσει τη McLaren Elva του, ένα πολύ διάσημο αυτοκίνητο. 

Η McLaren Elva, ένα ανοιχτό διθέσιο, ήταν ένα δώρο που έλαβε ο Αλόνσο στο εργοστάσιο της McLaren από τον διευθυντή σχεδίασης της μάρκας, Ρομπέρ Μέλβιλ, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα. 

Η δημοπρασία αυτού του πολυτελούς αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί σε μια πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία: το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στη Yas Marina, κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι. 

Αυτό που κάνει αυτή τη δημοπρασία ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ότι τα κλειδιά της McLaren Elva θα παραδοθούν από τον ίδιο τον Αλόνσο, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και υπεύθυνο για την προσαρμογή του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, συμπεριλαμβανομένων πινελιών πορτοκαλιού προς τιμήν της μάρκας. 

Η McLaren Elva είναι ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με ισχύ 815 HP, εντελώς ανοιχτό αμάξωμα και ελαφριά σχεδίαση. 

«Ιπτάμενος Ολλανδός» ο Φερστάπεν στην Ιαπωνία, πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull
FORMULA 1

09:43 - 24.09.2023

«Ιπτάμενος Ολλανδός» ο Φερστάπεν στην Ιαπωνία, πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν κυρίαρχος στο γκραν πρι της Ιαπωνίας και έφτασε σε άνετη νίκη. Εντυπωσιακές για ακόμη μία φορά οι McLaren των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Παράλληλα η Red Bull κατέκτησε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Η αρχική τιμή αυτού του πολυτελούς οχήματος ήταν γύρω στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αναμένεται ότι στη δημοπρασία, το γεγονός ότι ανήκε στον οδηγό της Aston Martin θα μπορούσε να ανεβάσει την τιμή του σε εκτιμώμενο εύρος μεταξύ 2,3 και 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.