Ο Χάμιλτον ξύπνησε ωραίες αναμνήσεις και ελπίζει να επαναλάβει το 2007

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Ο Χάμιλτον ξύπνησε ωραίες αναμνήσεις και ελπίζει να επαναλάβει το 2007

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:48 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 01.04.2023

Ο οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον θυμήθηκε την πρώτη του εμφάνιση στη Formula 1, στο Αυστραλιανό γκραν πρι του 2007 ως οδηγός της McLaren.

Ο Λιούις Χάμιλτον και ο team mate του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ, έδωσαν στην ομάδα τους κάτι να πανηγυρίσουν καθώς στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου βρέθηκαν στις μπροστινές θέσεις της εκκίνησης.

Συγκεκριμένα, το δίδυμο της γερμανικής ομάδας προκρίθηκε στη δεύτερη και τρίτη θέση του για τον αγώνα της Κυριακής (2/4), με τον Ράσελ να βρίσκεται πίσω από τον pole sitter, Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Στις συνεντεύξεις μετά τις κατατακτήριες, ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε τις προθέσεις του όταν ρωτήθηκε τι θέλει από τον αυριανό αγώνα: «Να φτάσω στον πρώτο».

Και συνέχισε: «Θα προσπαθήσω να δω και ελπίζω για ένα χρόνο, όπως το 2007. Η στροφή 1, εδώ, είναι καταπληκτική. Δεν ξέρω αν κάποιος εδώ θυμάται, αλλά ναι, θα ήταν φοβερό αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε».

Ξεκινώντας το γκραν πρι της Αυστραλίας του 2023 στην τρίτη θέση με τον πρώην ομόσταβλό του στη McLaren (2007), Φερνάντο Αλόνσο, στην τέταρτη θέση, ο Χάμιλτον είναι έτοιμος να γυρίσει το χρόνο πίσω για άλλη μια μονομαχία ενάντια στον πρώην αντίπαλό του.

Χάμιλτον 2007

Το 2007 ήταν μια σημαντική χρονιά για τον Χάμιλτον. Έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα GP2 (τώρα Formula 2) του 2006, προήχθη σε αγωνιστική θέση στη McLaren. Όλοι γνώριζαν ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν καλός, αλλά το ταλέντο του φάνηκε όταν δεν έκανε πίσω από δύο αξιόλογους «γίγαντες» του αθλήματος, τον Φερνάντο Αλόνσο και τον Κίμι Ράικονεν της Ferrari.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα στη Formula 1 στην τέταρτη θέση, πίσω από τους Ράικονεν, Αλόνσο και την BMW του Νικ Χάιντφελντ. Όταν ο αγώνας τελείωσε, ο Βρετανός κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Ήταν ένας μεγάλος αγώνας για τον Χάμιλτον εκείνη την ημέρα και τελικά αρκέστηκε στην τρίτη θέση πίσω από τον Ράικονεν και τον Αλόνσο όταν τελείωσε ο αγώνας.

Αυτοί οι τρεις οδηγοί θα μάχονταν για το πρωτάθλημα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τον Ράικονεν να κερδίζει τον τίτλο με έναν βαθμό διαφορά, 110 έναντι 109, με τους Χάμιλτον και Αλόνσο ισόπαλους.

Είναι απίθανο ο Βρετανός οδηγός να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023, αλλά το σημερινό αποτέλεσμα των κατατακτήριων έδωσε στην ομάδα του, τη Mercedes, πολλά για να είναι ενθουσιασμένοι και να ελπίζουν.