Μεγάλη μάχη στην Αυστραλία - Μπροστά ο Φερστάπεν, πίσω οι δύο Mercedes (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει πρώτος στο Αλμπερτ Παρκ

i

©Getty Images

Μεγάλη μάχη στην Αυστραλία - Μπροστά ο Φερστάπεν, πίσω οι δύο Mercedes (vid)

Δημήτρης Μπαλής 10:10 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 01.04.2023

Από την πολ ποζίσιον, για το γκραν πρι του Άλμπερτ Παρκ, θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής, με Ράσελ και Χάμιλτον να ακολουθούν.

Λίγοι θα περίμεναν αυτά που συνέβησαν στα επίσημα δοκιμαστικά για τον αγώνα της Αυστραλίας που διεξάγεται την Κυριακή. Ενώ ο Μαξ Φερστάπεν θεωρείτο σίγουρα πρώτος και σχεδόν βέβαια δεύτερος ο Φερνάντο Αλόνσο, όπως συνέβη στην FP3, νωρίτερα σήμερα Σάββατο, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς οι Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκαν... αγριεμένες, κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέταρτος θα εκκινήσει ο Αλόνσο με την Aston Martin, κάτι που σημαίνει πως στις τέσσερις πρώτες θέσεις θα βρίσκονται και οι τρεις εν ενεργεία πρωταθλητές, που έχουν συγκεντρώσει συνολικά 11 παγκόσμιους τίτλους.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εκκίνηση, καθώς πίσω από τον Φερστάπεν στο γκριντ θα είναι ο Χάμιλτον και πίσω από τον Ράσελ ο Αλόνσο.

Άσχημη εμφάνιση για τις Ferrari, με τους Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ να τερματίζουν 5ος και 7ος αντίστοιχα, ενώ όσοι αναρωτιέστε τι συνέβη στον Σέρχιο Πέρες, εκκινεί τελευταίος λόγω εξόδου του στο Q1. Αυτή η πολ ποζίσιον, ήταν η 22η στην καριέρα του Ολλανδού, «πιάνοντας» τον Αλόνσο στη σχετικά λίστα.

Αλόνσο για δήλωση του Χάμιλτον ότι η Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στη Formula 1: «Έχει κοντή μνήμη, πρέπει να γερνάει»
FORMULA 1

18:39 - 31.03.2023

Αλόνσο για δήλωση του Χάμιλτον ότι η Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στη Formula 1: «Έχει κοντή μνήμη, πρέπει να γερνάει»

Ο οδηγός της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο απάντησε μετά την δήλωση του πρώην team mate του στη McLaren, Λιούις Χάμιλτον, ότι η φετινή Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στη Formula 1.

Το Q1 ξεκίνησε με τους οδηγούς να γνωρίζουν πως κατά 90% θα βρέξει στο τέλος της μάχης για την πολ ποζίσιον, κάτι που συνεπαγόταν στο γεγονός πως οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές, άρα η μαλακή γόμα που φορούσαν όλοι, ήθελε λίγο παραπάνω χρόνο να ζεσταθεί. Αυτό προκάλεσε τη σημαντικότερη έξοδο των οδηγών με πιθανότητες νίκης, όπως του Σέρχιο Πέρες της Red Bull, που περίπου 12 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, μπλόκαρε τους τροχούς του στη στροφή 3 και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Ό,τι χειρότερο για τον Μεξικανό, που θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από την τελευταία θέση στον αγώνα. Όσον αφορά στους υπόλοιπους που αποκλείστηκαν ήταν οι Όσκαρ Πιάστρι, Γκιουάνου Ζου, Λόγκαν Σάρτζεντ και Βαλτέρι Μπότας. Πρώτος στο Q1 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με 1.17.384.

Στο Q2 οι εκπλήξεις έλειψαν. Ως εκ τούτου, αυτό επέτρεψε στους οδηγούς να βελτιώσουν τους χρόνους τους, με τον Φερστάπεν (ποιον άλλον;) να μειώνει τον δικό του συνεχώς, σημειώνοντας επίδοση 1.17.219 αρχικά και 1.17.056 στη συνέχεια, κατακτώντας την άτυπη πρώτη θέση. Σχετικά κοντά ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, ενώ οι δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ ήταν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Προβλήματα αντιμετώπισαν με δύο μικρές εξόδους ο Φερστάπεν, πριν αναρριχηθεί στην κορυφή και ο Λάντο Νόρις. Εκτός συνέχειας τέθηκαν οι Εστεμπάν Οκόν, Γιούκι Τσουνόντα, Νόρις, Κέβιν Μάγκνουσεν και Νικ ντε Βρίες.

Στο Q1 οι οδηγοί ενημερώθηκαν πως περίπου 3-4 τελευταία λεπτά πριν το τέλος, θα βρέξει. Αυτό σήμαινε πως οι πρώτοι γύροι θα ήταν εκείνοι που θα έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Εν τέλει δεν έβρεξε, και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο για το σπορ, καθώς όλοι πίεσαν έως το τέλος προκειμένου να μονομαχήσουν για την πολ ποζίσιον. Ο Φερστάπεν αρχικά σημείωσε χρόνο 1.17.578, αλλά ο Αλόνσο απάντησε με 1.17.303, πριν βρεθεί στην κορυφή ο Χάμιλτον. Όμως, ο Ολλανδός πρωταθλητής μπόρεσε να μειώσει κι άλλο τον χρόνο του, έχοντας πίσω του τους άλλους δύο πρωταθλητές, τον Βρετανό, αλλά και τον Αλόνσο. Ο Λεκλέρ από τη μεριά του, δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, ο Φερστάπεν απομακρύνθηκε ακόμα μισό δευτερόλεπτο από τον δεύτερο, αλλά τότε ήρθε η ώρα των Mercedes. Ναι μεν δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον πρωταθλητή όπως θα ήθελαν, αλλά με τον Ράσελ να ξεκινά δεύτερο, τον Χάμιλτον τρίτο και τον Αλόνσο τέταρτο, πολλά μπορούν να γίνουν στην πρώτη στροφή.

Ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή στις 08:00 ώρα Ελλάδας.

Μία ακόμα πολ ποζίσιον για τον Ολλανδό πρωταθλητή ©Getty Images
Tags: