Λεκλέρ: «Αισθάνομαι ότι είναι καλύτερο το μονοθέσιο μας σε σχέση με τους άλλους αγώνες, θα είμαστε κοντά με τη Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές»

Ο Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Λεκλέρ: «Αισθάνομαι ότι είναι καλύτερο το μονοθέσιο μας σε σχέση με τους άλλους αγώνες, θα είμαστε κοντά με τη Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:08 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 31.03.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε για την καλή εικόνα που παρουσίασε στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Μελβούρνης, αλλά επίσης είπε ότι η Ferrari θα είναι κοντά σε ρυθμό με τη Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (1/4).

Ο Σαρλ Λεκλέρ κατέλαβε την πέμπτη θέση στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (30/3) στη πίστα της Μελβούρνης. Ο Μονεγάσκος σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στις δεύτερες δοκιμές πριν κάνει την εμφάνιση της η βροχή, δείχνοντας ότι η Ferrari έκανε κάποια θετικά βήματα όσον αφορά την κατεύθυνση του set-up της SF-23.

Μιλώντας μετά τις δύο ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, ο Λεκλέρ σχολίασε: «Αισθάνομαι ότι είναι λίγο καλύτερο (μονοθέσιο) από τους άλλους αγώνες, οπότε αυτό είναι θετικό. Είναι ίσως το πιο θετικό μας FP2 της σεζόν, κάτι που δεν σημαίνει πολλά, αλλά τουλάχιστον είναι μια μέρα που τελειώνει με θετική νότα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε, να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αύριο και ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο κοντά στη Red Bull αύριο στις κατατακτήριες δοκιμές, και ειδικά κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Η Red Bull είναι αναμφισβήτητο φαβορί στην Αυστραλία αλλά η Ferrari και η McLaren σχεδιάζουν επιστροφές
FORMULA 1

17:24 - 31.03.2023

Η Red Bull είναι αναμφισβήτητο φαβορί στην Αυστραλία αλλά η Ferrari και η McLaren σχεδιάζουν επιστροφές

Φέτος, ο αγώνας του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης έχει επιστρέψει στο ημερολόγιο, αλλά παραμένει ένα από τα σημαντικότερα σημεία της χρονιάς, καθώς συνδυάζει μια γρήγορη και ιδιόμορφη πίστα δρόμου με μια απίστευτη πόλη και παθιασμένους θαυμαστές.

Από την πλευρά του ο team mate του Λεκλέρ, Κάρλος Σάινθ είπε ότι: «Προφανώς οι δοκιμές είναι δοκιμές, αλλά χρησιμοποιήσαμε αυτό το FP1 για να δοκιμάσουμε μερικά πολύ διαφορετικά πράγματα στο αυτοκίνητο για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λίγη απόδοση με το πακέτο που έχουμε τώρα», ξεκίνησε ο Ισπανός. 

«Φαίνεται ότι καταλαβαίνουμε λίγο καλύτερα και βρήκαμε μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στο μέλλον, αλλά μέχρι να μην το κάνουμε πράξη σε έναν κατάλληλο γύρο, δεν θα ξέρουμε».

Όσο για τις πιθανότητες της Ferrari να κοντράρει τη Red Bull το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι στις κατατακτήριες δοκιμές θα είμαστε μαζί τους. Αλλά με τα βήματα που σχεδιάζουμε να κάνουμε και που θέλουμε να κάνουμε από τα πράγματα που προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, ελπίζουμε ότι θα γίνει καλύτερη η κατάσταση».