Η αγαπημένη έδρα του Πιάστρι και η σχέση του με τον Ντανίλ Κβίατ πίσω από την προηγούμενη επίσκεψή του στο Άλμπερτ Παρκ

Όσκαρ Πιάστρι - Ντανίλ Κβίατ

Η αγαπημένη έδρα του Πιάστρι και η σχέση του με τον Ντανίλ Κβίατ πίσω από την προηγούμενη επίσκεψή του στο Άλμπερτ Παρκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:34 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 31.03.2023

Ο Όσκαρ Πιάστρι ετοιμάζεται για τον πρώτο του αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ενώ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο Αυστραλιανό Γκραν Πρι, δεν θα είναι η πρώτη εμπειρία του 21χρονου στη χώρα των καγκουρό.

Ο Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος μεγάλωσε κοντά στην πίστα, στο προάστιο του Μπράιτον, εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη (30/3), για τον αγώνα στη πατρίδα του ότι επιλέχθηκε ως «Grid Kid» για το Αυστραλιανό Γκραν Πρι του 2015, τη χρονιά κατά την οποία αγωνίστηκε στην τρίτη θέση στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Καρτ KF3.

Ο Ντανίλ Κβίατ, που τότε οδηγούσε για τη Red Bull, ήταν ο οδηγός με τον οποίο συνεργάστηκε ο Πιάστρι πριν από τον αγώνα, μόνο για ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων που τον εμπόδιζε να φτάσει στο grid και επομένως αυτό δεν σημαίνει καμία άλλη συνεργασία μεταξύ τους. 

Μοιράζοντας μερικές αναμνήσεις από τις προηγούμενες επισκέψεις του στο Άλμπερτ Παρκ, ο Πιάστρι είπε: «Ήμουν εδώ πέρυσι ως εφεδρικός οδηγός (με την Alpine) και ήμουν εδώ το 2015. Ήμουν ένα Grid Kid, στην πραγματικότητα, για τον Ντανίλ Κβιάτ. Κρατούσα τη σημαία του Ντανίλ Κβίατ και τότε έπαθε ζημιά λίγο πριν το grid, οπότε δεν μπόρεσα να τον δω ποτέ! Είναι πολύ ιδιαίτερο να έχω κάποιον να κρατάει τη σημαία μου αυτή τη φορά, αλλά ελπίζω να έχω καλύτερη τύχη».

Και πρόσθεσε: «Την τελευταία φορά που αγωνίστηκα στην Αυστραλία ήμουν ακόμα σε καρτ, νομίζω ότι ήταν πριν από επτά χρόνια, οπότε είναι ωραίο να βγαίνεις σε μια πίστα αγώνων στο Οζ»

Όσο για το τι μπορεί να πετύχει ο Πιάστρι στην έδρα του, ο πρώην πρωταθλητής Formula 2 και F3, ελπίζει για το καλύτερο, έχοντας αυτοπεποίθηση από την απόδοσή του στο τελευταίο Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία, η οποία περιελάβανε συμμετοχή στο Q3 στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ήθελε, όμως, να αποφύγει το δράμα του πρώτου γύρου που τον είδε να πηγαίνει, λόγω σύγκρουσης, στα pits για να αλλάξει την μπροστινή πτέρυγα, με τον team mate Λάντο Νόρις να πρέπει να κάνει το ίδιο αφού πέρασε πάνω από τα συντρίμμια, που είχε αφήσει η σύγκρουση στη πίστα.

«Νομίζω ότι σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους αγώνες, εδώ θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με τη Σαουδική Αραβία, ελπίζω. Η άσφαλτος είναι αρκετά παρόμοια, η διάταξη μοιάζει λίγο περισσότερο με τη Σαουδική Αραβία σε σύγκριση με το Μπαχρέιν, οπότε ελπίζουμε ότι αυτό είναι καλό για εμάς», είπε, με τη McLaren να είναι μία από τις δύο ομάδες μαζί με την AlphaTauri που δεν έχει ακόμη κερδίσει βαθμούς αυτή τη σεζόν.

«Νομίζω ότι στη Σαουδική Αραβία δείξαμε ότι μπορούμε να μπούμε στο Q3 και να παλέψουμε για μια καλή θέση στην εκκίνηση του αγώνα και να πάρουμε κάποιους βαθμούς, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε έναν καθαρό αγώνα και η μπροστινή μου πτέρυγα δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στον Lando αυτή τη φορά! Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο Νόρις θέλησε επίσης να επικεντρωθεί στα θετικά μετά το ξεκίνημα της McLaren χωρίς πόντους το 2023, λέγοντας: «Θα έπρεπε να είχα κερδίσει πόντους στο Μπαχρέιν και θα έπρεπε να είχα κάνει το ίδιο και στη Σαουδική Αραβία. Ήμασταν λίγο άτυχοι με ορισμένα πράγματα όπως τα συντρίμμια στη Σαουδική Αραβία, αλλά αν δεν έκανα το λάθος μου στις κατατακτήριες (όταν ο Νόρις χτύπησε στον τοίχο της Στροφής 27) δεν θα ήμουν σε αυτή τη θέση και δεν θα είχα χτυπήσει στα συντρίμμια.

Κάποια πράγματα "θα έπρεπε", "θα μπορούσαν", επίσης η αξιοπιστία μας έπληξε στο Μπαχρέιν, οπότε σίγουρα δεν είναι τόσο άσχημα όσο λένε όλοι, τα μέσα ενημέρωσης, οι τίτλοι. Έχω εμπιστοσύνη ότι αν έχουμε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς προβλήματα και αποδώσουμε όπως πρέπει να είναι η απόδοσή μας, μπορούμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς».