Ο Μάικλ Μάσι επέστρεψε στα paddock της Formula 1 (vid)

Μάικλ Μάσι

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Ο Μάικλ Μάσι επέστρεψε στα paddock της Formula 1 (vid)

Ο πρώην διευθυντής αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι, εμφανίστηκε στα paddock των ομάδων για πρώτη φορά μετά το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι το 2021.

Ο Μάικλ Μάσι απουσίαζε από τα paddock της Formula 1 από το φινάλε της σεζόν του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, όπου η λήψη των αποφάσεων του ως τότε Διευθυντής Αγώνων της FIA είχε άμεσο αντίκτυπο στην έκβαση του αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα μεταξύ του Μαξ Φερστάπεν και του Λιούις Χάμιλτον

Ο Αυστραλός πήρε την απόφαση να αποσύρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στον τελευταίο γύρο του αγώνα, έχοντας απομακρύνει τα προπορευόμενα μονοθέσια μεταξύ του πρώτου Χάμιλτον και του δεύτερου Φερστάπεν. Ο οδηγός της Red Bull είχε την ευκαιρία να πάει στα pit για φρέσκα ελαστικά κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Στον τελευταίο γύρο, ο Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει τον Χάμιλτον με αποτέλεσμα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, με τα ραδιοφωνικά μηνύματα μεταξύ του διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ και του Μάσι να γίνονται διαβόητα καθώς ο Αυστριακός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό του Μάσι που απλά απαντούσε για να υπερασπιστεί την απόφασή του. 

Αλόνσο για δήλωση του Χάμιλτον ότι η Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στη Formula 1: «Έχει κοντή μνήμη, πρέπει να γερνάει»
FORMULA 1

18:39 - 31.03.2023

Αλόνσο για δήλωση του Χάμιλτον ότι η Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στη Formula 1: «Έχει κοντή μνήμη, πρέπει να γερνάει»

Ο οδηγός της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο απάντησε μετά την δήλωση του πρώην team mate του στη McLaren, Λιούις Χάμιλτον, ότι η φετινή Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στη Formula 1.

Ο αγώνας κόστισε τη δουλειά του Μάσι, με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, να παίρνει τη θέση του.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sydney Daily Telegraph πέρυσι, ο 44χρονος περιέγραψε τη διαδικασία αντιμετώπισης του μίσους που συνάντησε. «Υπήρχαν μερικές πραγματικά σκοτεινές μέρες», είπε ο Μάσι. 

«Ένιωθα ότι ήμουν ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο. Δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου, οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι πρόκειται να ακολουθήσουν εμένα και την οικογένειά μου».

Ο Μάσι, ο οποίος φέρεται να είπε ότι θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει σε κάποιο πόστο στη Formula 1 εάν του προσφερθεί ποτέ, τώρα εργάζεται ως πρόεδρος της Επιτροπής SuperCars στην Αυστραλία, καθώς και διευθυντής του Karting Australia

Με τα SuperCars να αποτελούν μέρος του προγράμματος υποστήριξης της Formula 1 για το Γκραν Πρι της Αυστραλίας αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Μάσι επέστρεψε στα paddock της Formula 1 όπου εθεάθη να συνομιλεί με δημοσιογράφους και οδηγούς.