Μόλις 999 αντίτυπα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού MINI Cabrio (vid)
i

Mini Cabrio/ ©Mini

Μόλις 999 αντίτυπα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού MINI Cabrio (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:36 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 17.02.2023

Πρόκειται να λανσαριστεί σε διάφορες αγορές της Ευρώπης, αλλά σε περιορισμένη παραγωγή.

Και ηλεκτρικό, και cabrio. Η MINI προχωρά στην παραγωγή ενός περιορισμένου αριθμού ηλεκτρικών Convertible εκδόσεων.

«Πριν από τρία χρόνια, λανσάραμε το MINI Electric και σήμερα ένα στα πέντε μοντέλα MINI που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικό. Αυτή η επιτυχία, μας ώθησε να λανσάρουμε τη μικρή σειρά του MINI Electric Cabrio, μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Χαίρομαι που μπορούμε να προσφέρουμε σε 999 πελάτες MINI μια εξαιρετική και αποκλειστική αίσθηση καρτ με ανοιχτή οροφή», ανέφερε η Στέφανι Βουρστ, επικεφαλής της MINI.

Το MINI Electric Cabrio προσφέρεται με σταθερές προδιαγραφές και δύο επιλογές εξωτερικής βαφής: Enigmatic Black ή White Silver. Οι χειρολαβές των θυρών, τα πλαϊνά σκαλοπάτια και το περίβλημα των μπροστινών και πίσω φώτων, έχουν φινίρισμα σε Resolute Bronze, ενώ το λογότυπο MINI και τα γράμματα του μοντέλου είναι σε Piano Black. Το λογότυπο E, που υπάρχει στο MINI Electric, βρίσκεται, επίσης, στη μπροστινή ποδιά και στο πίσω μέρος. Λεπτομέρειες, ειδικά για την έκδοση, βρίσκονται στα πλαϊνά σκαλοπάτια και στις επενδύσεις μαρσπιέ των θυρών, με διαδοχική αρίθμηση για καθεμία από τις 999 μονάδες που θα παραχθούν.

Το MINI Electric Convertible εφοδιάζεται με ειδικές ζάντες αλουμινίου Electric Power Spoke 17 ιντσών, κατασκευασμένες από 100% δευτερεύον αλουμίνιο. Ο συνδυασμός της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας κατά την παραγωγή και η χρήση της δευτερογενούς πρώτης ύλης, μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές CO2, σε σύγκριση με τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής.

Mini Cabrio/ ©Mini

Για το εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα MINI Yours σε σχεδίαση Leather Lounge, είναι θερμαινόμενα και ρυθμιζόμενα για τη στήριξη των μηρών, ενώ το πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι σε δέρμα Nappa, είναι επίσης θερμαινόμενο και φέρει το λογότυπο MINI Electric. Οι εσωτερικές επιφάνειες είναι φινιρισμένες σε Piano Black, ενώ ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και οι χαρακτηριστικές κίτρινες αποχρώσεις του MINI Electric, όπως ο διακόπτης εναλλαγής start-stop, ολοκληρώνουν την εσωτερική διακόσμηση.

Mini Cabrio/ ©Mini

Οι υπηρεσίες eDrive, από την τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία έως τις συμβουλές για οικονομική οδήγηση, εμφανίζονται στο MINI Head-Up Display. Σε μεγαλύτερα ταξίδια, το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και το MINI Driving Assistant ενισχύουν την άνεση.

Mini Cabrio/ ©Mini

Το MINI Electric Cabrio τροφοδοτείται από έναν συμπαγή, αλλά ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 135 kW/ 184 ίππων, που επιτρέπει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,2 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 200 χλμ. Ο δε χώρος αποσκευών είναι στα 160 λίτρα, αρκετά περιορισμένος.