Το GP του Καζακστάν αναβλήθηκε για αργότερα το 2024

Πίστα Σόκολ στο Καζακστάν

i

©MotoGP

Το GP του Καζακστάν αναβλήθηκε για αργότερα το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:40 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 19.05.2024

Ο αγώνας του MotoGP στο Kαζακστάν, που ήταν προγραμματισμένος για τον Ιούνιο, δεν θα πραγματοποιηθεί στην ώρα του λόγω πλημμυρών.

Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports ανακοίνωσαν ότι το γκραν πρι του Καζακστάν αναβλήθηκε για αργότερα το 2024.

Οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε πλημμύρες σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία, προκαλώντας εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Καζακστάν και εκτοπίζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού από τα σπίτια του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πλημμύρες ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες στο βόρειο Καζακστάν, περίπου 2.000 χλμ. μακριά από την πίστα.

Η Dorna και η FIM ανακοίνωσαν σε μια σύντομη κοινή δήλωση την αναβολή του αγώνα στην πίστα του Σόκολ, που ήταν προγραμματισμένος για τις 16 Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Οι άνευ προηγουμένου καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε πλημμύρες σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία, προκαλώντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Καζακστάν και εκτοπίζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Δεν θα είναι υπεύθυνο για το MotoGP να προσθέσει επιπλέον βάρος στις αρχές ή στις υπηρεσίες καθώς εργάζονται για να βοηθήσουν τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επηρεάζονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Επομένως, το Sokol International Racetrack δεν θα φιλοξενήσει το MotoGP στις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν προηγουμένως και τυχόν περαιτέρω ενημερώσεις θα δημοσιευτούν μόλις επιβεβαιωθούν.

Ως ύψιστη προτεραιότητά μας, το MotoGP στέλνει τα συλλυπητήρια και την υποστήριξή μας στον λαό του Καζακστάν και σε όλους όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ασία. Ελπίζουμε ότι το έθνος, η περιοχή και οι κοινότητες που πλήττονται θα ανακάμψουν το συντομότερο δυνατό.».

Tags: