Επίσημη η μετακίνηση του Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Ducati

Επίσημη η μετακίνηση του Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:30 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 05.06.2024

O Μαρκ Μάρκεθ θα είναι με κάθε επισημότητα αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati από το 2025.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Μαρκ Μάρκεθ έλαβε το τέλος το πρωί της Τετάρτης (5/6). Ο Ισπανός αναβάτης θα οδηγεί για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati από το 2025. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια δύο χρόνια.

Στο τέλος της σεζόν του 2024, ο Ισπανός της Gresini Racing θα αντικαταστήσει τον Ενέα Μπαστιανίνι και μαζί με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Πέκο Μπανάια θα αποτελούν το δίδυμο αναβατών της Ducati Lenovo για το 2025.

Στη βαθμολογία ο Μαρκ Μάρκεθ είναι στην 3η θέση με 136 βαθμούς, 35 πίσω από τον πρωτοπόρο Χόρχε Μάρτιν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia

Ο Μάρκεθ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα φοράω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής Ducati στο MotoGP από το 2025. Από την πρώτη στιγμή που οδήγησα την Desmosedici την απόλαυσα και εγκλιματίστηκα αμέσως. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα πως πρέπει να βελτιωθώ, να συνεχίσω στο ίδιο μονοπάτι και να γίνω μέλος της ομάδας με την οποία ο Πέκο Μπανάια έχει γίνει δύο φορές πρωταθλητής.

Είμαι χαρούμενος για το βήμα που κάνω και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Ducati. Τώρα θα συνεχίσω να διασκεδάζω τη σεζόν μου και να τα δώσω όλα στους εναπομείναντες αγώνες, κάτι το οποίο είναι η προτεραιότητά μου».