Ο Μπαστιανίνι δεν ανησυχεί για το μέλλον του

Ενέα Μπαστιανίνι

i

©(Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Ο Μπαστιανίνι δεν ανησυχεί για το μέλλον του

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:20 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 19.05.2024

Η Ducati πιέζει τον Ενέα Μπαστιανίνι για αποτελέσματα, όμως ο ίδιος νιώθει ήρεμος για το μέλλον του.

Το συμβόλαιο του Ενέα Μπαστιανίνι με την Ducati Lenovo ολοκληρώνεται τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του είναι πάρα πολλοί. 

Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών λήγουν στο τέλος του έτους, με αυτό να σημαίνει πως ο Ιταλός πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Στα δοκιμαστικά της Χερέθ κατάφερε να βρει πολλές λύσεις για τη μοτοσικλέτα του που θα τον βοηθήσουν για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ωστόσο δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν πως ο Μπαστιανίνι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει τη θέση του δίπλα στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Πέκο Μπανάια.

O Ιταλός αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα.

«Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο ΛεΜαν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα».

Ο Ιταλός αναβάτης από την πλευρά του δεν φαίνεται να ανησυχεί για τη θέση στη Ducati.