Ο Ρινς δεν θα συμμετέχει στο GP της Ταϊλάνδης

Άλεξ Ρινς

i

©Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Ο Ρινς δεν θα συμμετέχει στο GP της Ταϊλάνδης

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:19 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 27.10.2023

Ο Άλεξ Ρινς δεν θα λάβει μέρος στο MotoGP της Ταϊλάνδης, καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβασή στο δεξί του πόδι.

Ο Άλεξ Ρινς της LCR Honda δεν θα συμμετάσχει στο επερχόμενο γκραν πρι της Ταϊλάνδης, καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του. 

Ένας πρόσφατος γύρος δοκιμών στη Μαδρίτη «έφερε στην φόρα» μια μικρή κήλη κοντά στην περιοχή επούλωσης της περόνης του, προκαλώντας αυξημένη ενόχληση στο πόδι του. Έχοντας σπάσει το πόδι του στο Μουτζέλο, ο Ισπανός αναβάτης επέστρεψε στη δράση στην Ιαπωνία, αλλά συμμετείχε μόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. 

Δύο βδομάδες μετά ο Ρινς έκανε την επιστροφή του στο MotoGP της Ινδονησίας, κατακτώντας την 9η θέση στον αγώνα προτού ο πόνος στο πόδι του τον αναγκάσει να εγκαταλείψει και το τριήμερο της Αυστραλίας.  

Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Μελβούρνη ενώ στη συνέχεια την Κυριακή επέστρεψε στην Ισπανία ώστε να συμβουλευτεί τους γιατρούς του στη Μαδρίτη. 

«Ο τραυματισμός συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά. Εντοπίσαμε την αιτία του πόνου και θα κάνουμε μια μικρή επέμβαση για να τον ανακουφίσουμε. Δεν θα είμαι στην Ταϊλάνδη, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την πλήρη αποκατάσταση», ανακοίνωσε ο Ρινς αφού ολοκλήρωσε τις εξετάσεις του. 

Επίσης η LCR έκανε γνωστό πως δεν θα αντικαταστήσει το κενό του Ρινς για το 17ο αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP στη Ταϊλάνδη (27/29/10).