Χάνει τους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Κατάρ ο Ρινς - Θα τον αντικαταστήσει ο Λεκούονα

Χάνει τους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Κατάρ ο Ρινς - Θα τον αντικαταστήσει ο Λεκούονα

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:30 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:16 - 06.11.2023

Ο Άλεξ Ρινς θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού στη Ταϊλάνδη και το Κατάρ, δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν MotoGP 2023. Τη θέση του θα πάρει ο Ίκερ Λεκούονα, όπως έκανε γνωστό η LCR Honda.

Ο αναβάτης της LCR Honda, Άλεξ Ρινς, θα χάσει τους επόμενους δύο γύρους της σεζόν MotoGP 2023, με τον Ίκερ Λεκούονα να τον αντικαθιστά στη Μαλαισία και το Κατάρ. 

Τα νέα παρατείνουν την απουσία τραυματισμού του Ρινς για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, καθώς η επικείμενη αποχώρησή του από την ομάδα και η μετακόμισή του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για το 2024 πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Ο Ρινς τραυματίστηκε για πρώτη φορά στο Ιταλικό γκραν πρι τον Μάιο, όταν συνετρίβη κατά τη διάρκεια του Αγώνα Σπριντ στο Μουτζέλο και έσπασε και τα δύο οστά στο κάτω δεξί του πόδι. Έκτοτε έχει χάσει δώδεκα από τους δεκατρείς αγώνες. 

Ο Ισπανός αναβάτης μπόρεσε να αγωνιστεί μόνο στην Ινδονησία, όπου κατέκτησε την ένατη θέση, αλλά στη συνέχεια στην Αυστραλία αναγκάστηκε να σταματήσει το Σάββατο λόγω αφόρητου πόνου, κάτι που του είχε ήδη συμβεί στην Ιαπωνία. 20 μέρες πριν.

Ωστόσο, η LCR επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι αυτό δεν θα συνέβαινε, με τον Λεκούονα (ο οποίος έχει ήδη αντικαταστήσει όχι μόνο τον Ρινς αλλά και τον Μαρκ Μάρκεθ και τον Ζοάν Μιρ στη Repsol Honda αυτή τη σεζόν) θα αγωνιστεί όχι μόνο για το GP της Μαλαισίας αυτού του Σαββατοκύριακου. αλλά και για τον αγώνα του Κατάρ μια εβδομάδα μετά.