Το ημερολόγιο δοκιμών του MotoGP για το 2024

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Red Bull Content Pool

Το ημερολόγιο δοκιμών του MotoGP για το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 01.11.2023

Η Dorna δημοσίευσε τα πλήρη δεδομένα δοκιμών για την ερχόμενη σεζόν στο MotoGP.

Οι δοκιμές εντός της σεζόν για το MotoGP, ενόψει του 2024 έχουν επιβεβαιωθεί!  

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η κορυφαία κατηγορία θα έχει τρεις ημέρες δοκιμών εντός της σεζόν για τον επόμενο χρόνο, ανεβάζοντας το σύνολο σε όλη τη διάρκεια του έτους σε εννέα ημέρες επίσημων δοκιμών.  

Αυτή η μονοήμερη αύξηση σε σχέση με το 2023 έχει συμφωνηθεί με εργοστάσια, ομάδες, αναβάτες και τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών, Michelin, προκειμένου να δοκιμαστεί μια νέα προδιαγραφή μπροστινού ελαστικού πριν από την αναμενόμενη εισαγωγή του το 2025. 

Δοκιμές MotoGP για τη σεζόν 2024

  • 29 Απριλίου 2024: Χερέθ
  • 3 Ιουνίου 2024: Mugello
  • 9 Σεπτεμβρίου 2024: Misano

2024: Μια χρονιά ορόσημο

Εννέα ημέρες επίσημων δοκιμών προσθέτουν στα ιστορικά 22 γκραν πρι σε 18 χώρες την επόμενη σεζόν. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που θα είναι μια σεζόν ορόσημο, αλλά σε καμία περίπτωση η τελευταία! Και όλα ξεκινούν φέτος, με το μονοήμερο τεστ στις 28 Νοεμβρίου στη Βαλένθια. 

Το MotoGP θα γιορτάσει επίσης την 75η επέτειό του τον επόμενο χρόνο. Ο αγώνας γκραν πρι μοτοσικλέτας ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο ξεκίνησε το 1949, κάνοντας το φετινό φινάλε της σεζόν στη Βαλένθια την ολοκλήρωση 75 ολόκληρων χρόνων αγώνων. 

Ταυτόχρονα, το μέλλον είναι τώρα καθώς το MotoGP πρόκειται να φτάσει σε ένα άλλο ορόσημο: τη μετάβαση σε βιώσιμα καύσιμα. Αυτό ξεκινά την επόμενη σεζόν, πρώτα με καύσιμα που πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% μη ορυκτών προέλευσης. Μέχρι το 2027, θα πρέπει να είναι 100% μη απολιθωμένη προέλευση σε όλες τις κατηγορίες.

Tags:
var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }