Ο Μάρτιν νίκησε το GP της Ταϊλάνδης και έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου

Χόρχε Μάρτιν

i

©Prima Pramac

Ο Μάρτιν νίκησε το GP της Ταϊλάνδης και έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 02:02 - 31.10.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν κυριάρχησε στο MotoGP της Ταϊλάνδης και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη βαθμολογία αναβατών.

Το GP Ταϊλάνδης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της φετινής σεζόν, με τον Χόρχε Μάρτι της Pramac Ducati να παίρνει τη νίκη, ύστερα από την επικράτησή του στον Αγώνα Σπριντ. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati Lenovo, μετά το λάθος του Μπραντ Μπίντερ της KTM στον τελευταίο γύρο. Πλέον ο Μάρτιν υπολείπεται κατά 13 πλέον βαθμούς έναντι του Μπανάια στο κυνήγι του φετινού τίτλου.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μαρίνι ξεκίνησε καλά και απείλησε τον Μάρτιν, αλλά ο Ισπανός κρατήθηκε στη πρώτη θέση. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, ο οποίος πέρασε τον Μαρίνι και ανέβηκε 2ος. 

Ο Πέκο Μπανάια ξεκίνησε καλά, όμως ένα λάθος στον πρώτο γύρο έδωσε την ευκαιρία στους Μπραντ Μπίντερ και Άλεξ Μάρκεθ να τον ρίξουν στην 6η θέση από την οποία εκκίνησε. 

Όσοι ακολούθησαν τον ρυθμό του Μάρτιν από τον πρώτο γύρο ήταν φανερό πως δεν θα τον αφήσουν να ξεφύγει. Αρχικά του επιτέθηκε ο Αλέις Εσπαργκαρό και αργότερα ο Μπίντερ, ο οποίος ανέβηκε στη 2η θέση. 

Ωστόσο σπουδαίες «μάχες» υπήρξαν για τη βαθμολογούμενη δεκάδα, με τον Μπανάια και τα αδέρφια Μάρκεθ. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Άλεξ Μάρκεθ, ο οποίος είχε αναρριχηθεί στη 3η θέση της κατάταξης, μπροστά από τους Μαρίνι, Αλέις Εσπαργκαρό, Μπανάια και Μαρκ Μάρκεθ. 

Ο στόχος επιτεύχθηκε και ο Μάρτιν δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο Ισπανός μπορεί να παρέμεινε στη πρώτη θέση, όμως ο Μπίντερ τον ακολούθησε, φέρνοντας μαζί και τους υπόλοιπους αναβάτες. 

Στο μεταξύ ο Μπανάια πέρασε δύσκολα τον Μαρίνι για να βρεθεί στην 4η θέση, ενώ η εγκατάλειψη του Άλεξ Μάρκεθ στα μέσα του αγώνα έκανε πιο εύκολο το έργο του Ιταλού με την εργοστασιακή Ducati, όπου βρέθηκε 3ος. 

Λίγο πιο πίσω ο Μπετζέκι ανέβασε κατακόρυφα το ρυθμό του, με αποτέλεσμα να προσπεράσει διαδοχικά τους Μαρκ Μάρκεθ και Αλέις Εσπαργκαρό για την 6η θέση. 

Ύστερα από την πτώση του Μάρκεθ, οι Μάρτιν, Μπίντερ και Μπανάια βρέθηκαν να ηγούνται του αγώνα με τη μεταξύ τους διαφορά να υπερβαίνει οριακά, 10 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. 

Τέσσερις γύρους πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Μπίντερ κατάφερε να περάσει τον Μάρτιν και πήρε για πρώτη φορά τα ηνία. Ο Μάρτιν προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον Νοτιοαφρικανό της KTM χωρίς επιτυχία, την ώρα που είχε κολλήσει από πίσω του ο Μπανάια

Ωστόσο, ο αναβάτης της Prima Pramac είχε την απάντηση και με εντυπωσιακό τρόπο, πέρασε τον Μπίντερ και βρέθηκε ξανά πρώτος, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. 

Ο Μπίντερ πέρασε δεύτερος τη γραμμή του τερματισμού, αλλά χρειάστηκε να δώσει τη θέση του στον μέχρι τρίτο Μπανάια, καθώς πήρε ποινή για παραβίαση των ορίων της πίστας. 

Ακολούθησαν οι Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati), Αλείς Εσπαργκαρό (Aprilia), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda), Λούκα Μαρίνι (VR46 Ducati), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (Gresini Ducati) και Ζοάν Ζαρκό (Pramac Ducati).

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι σε δύο εβδομάδες το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου, με το GP της Μαλαισίας.

Tags: