Κυρίαρχος στον Αγώνα Σπριντ της Ταϊλάνδης ο Μάρτιν

Κυρίαρχος στον Αγώνα Σπριντ της Ταϊλάνδης ο Μάρτιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:59 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 28.10.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον Αγώνα Σπριντ της Ταϊλάνδης, αφήνοντας πίσω του τους Μπραντ Μπίντερ και Λούκα Μαρίνι.

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν ταχύτατος στον Αγώνα Σπριντ της Ταϊλάνδης και πήρε την 7η φετινή του νίκη, μειώνοντας τη διαφορά του από τον Πέκο Μπανάια στη βαθμολογία αναβατών. Ο Ιταλός κατέλαβε την 7η θέση της διαδικασίας και πήρε 3 βαθμούς σε σχέση με τους 12 του Ισπανού. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ της KTM, ενώ ο Λούκα Μαρίνι με την VR46 Ducati κατετάγη στη 3η θέση της κατάταξης.  

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Χόρχε Μάρτιν δυσκολεύτηκε, αλλά κράτησε τη πρωτοπορία του Σπριντ, μπροστά από τους Λούκα Μαρίνι και Αλέις Εσπαργκαρό. 

Πίσω ο Μπραντ Μπίντερ της KTM «πετάχτηκε» στη 4η θέση, όμως μετά από λίγο έκανε τη κίνηση και προσπέρασε τον Αλέις Εσπαργκαρό για να βρεθεί στη 3η θέση.

Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος είχε καλή εκκίνηση και ανέβηκε στη 5η θέση της κατάταξης. Ωστόσο ο Ισπανός της Repsol Honda έχασε το πλεονέκτημα που ανέκτησε, καθώς ο Μάρκο Μπετζέκι τον πέρασε. 

Αντίθετα η εκκίνηση του Πέκο Μπανάια ήταν κάκιστη. Ο Ιταλός με την εργοστασιακή Ducati βρέθηκε στην 9η θέση, καθώς έδινε «μάχες» με τους Ζοάν Ζαρκό της Pramac και Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha

Στο μεταξύ ο Μάρτιν της Pramac άνοιξε τη διαφορά από τους άλλους αναβάτες. Όμως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον Μπανάια, ο οποίος μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας κέρδισε δύο θέσεις. 

Την ίδια ώρα ο Μαρκ Μάρκεθ δεν έμενε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αρχικά προσπέρασε τον Μάρκο Μπετζέκι, ενώ λίγο μετά πέρασε τον Αλέις Εσπαργκαρό για να βρεθεί στη 4η θέση. 

Ο Χόρχε Μαρτίν είδε πρώτος την καρό σημαία, για 7η φορά σε Αγώνα Σπριντ φέτος, με τον Μπραντ Μπίντερ να τερματίζει στη 2η θέση και τον Λούκα Μαρίνι στην 3η θέση. 

Ακολούθησαν οι Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati), Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Ζοάν Ζαρκό (Pramac).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Tags: