Ο Φερστάπεν έκλεισε τα στόματα όσων τον αποδοκίμασαν

Ο Μαξ Φερστάπεν μετά την ολοκλήρωση του γκραν πρι στο Μαϊάμι

i

©Pirelli

Ο Φερστάπεν έκλεισε τα στόματα όσων τον αποδοκίμασαν

Δημήτρης Μπαλής 09:34 - 09.05.2023

Ήταν η πρώτη φορά φέτος, που στο Μαϊάμι, αρκετοί ήταν εκείνοι που γιούχαραν τον Ολλανδό πρωταθλητή.

Ακόμα μια νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Μαξ Φερστάπεν. Μετά την... παρέλαση που έκανε στην πίστα του Μαϊάμι, ο Ολλανδός βαδίζει ολοταχώς για το τρίτο του σερί πρωτάθλημα, δίχως να ανησυχεί για τα... εξ αμάξης που ακούει συχνά-πυκνά. Οι πρώτες αποδοκιμασίες είχαν εκφραστεί αρχικά στα social media μετά το αμφιλεγόμενο τέλος του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι το 2021 και κορυφώθηκαν στα τέλη του περσινού πρωταθλήματος, όταν δεν βοήθησε καθόλου τον ομόλογό του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες, να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το «The Female Drive» και το «Areto Labs» με το πέσιμο της καρό σημαίας της περσινής σεζόν, Φερστάπεν και Red Bull αποτέλεσαν τους κύριους στόχους αποδοκιμασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το διάστημα από το γκραν πρι της Βραζιλίας, έως εκείνο του Άμπου Ντάμπι. Όμως, οι «επιθέσεις» προς το πρόσωπο του Ολλανδού συνεχίστηκαν και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος στο γκραν πρι του Μαϊάμι και στο περιθώριό του.

Οι αποδοκιμασίες έγιναν αισθητές τόσο κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου της νίκης του στο βάθρο όσο και κατά την παρουσίασή του πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν ένας-ένας οι οδηγοί παρουσιάζονταν από τον ηθοποιό και μουσικό LL Cool J.

Ως εκ τούτου, ήταν φυσικό κι επόμενο να ερωτηθεί για τις αντιδράσεις των φίλων του σπορ από τους δημοσιογράφους, με τον ίδιο να εμφανίζεται ήρεμος, καθώς ασχολείται μόνο με αυτό που ξέρει να κάνει καλά και δεν είναι άλλο από το να οδηγεί. «Πιστεύω πως αν οδηγούσα στο πίσω μέρος του γκριντ, κανείς δεν θα είχε αυτή την αντίδραση, σωστά; Είναι λογικό όταν κερδίζεις, αυτό να μην αρέσει σε κάποιους, αφού θα ήθελαν διαφορετικό νικητή. Είμαι εντάξει με αυτό, όσο διατηρούμαι στην κορυφή και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Παίρνω το βραβείο σπίτι μου και εκείνοι που με αποδοκιμάζουν μπορούν να πάνε στο δικό τους και να περάσουν ένα όμορφο βράδυ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Φερστάπεν.

Tags: