Πέρες: «Ο Φερστάπεν ήταν σε εξαιρετική φόρμα, άξιζε τη νίκη»

Σέρχιο Πέρες

i

©SS Twitter

Πέρες: «Ο Φερστάπεν ήταν σε εξαιρετική φόρμα, άξιζε τη νίκη»

Ο Σέρχιο Πέρες εμφανίστηκε απογοητευμένος με την απόδοσή του στο γκραν πρι του Μαϊάμι, αλλά επίσης έδωσε τα εύσημα στον team mate του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Σερχιο Πέρες εκκίνησε από τη πρώτη θέση και δεν κατάφερε να κερδίσει στο γκραν πρι του Μαϊάμι, καθώς ο team mate του Μαξ Φερστάπεν ήταν σε εξαιρετική φόρμα, με αποτέλεσμα να πάρει μία άνετη νίκη. 

Παρόλα αυτά ο Μεξικανός οδηγός έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, αλλά έχασε στην ενδοοικογενειακή μονομαχία από τον Φερστάπεν. Έτσι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την τρίτη του φετινή νίκη στη Formula 1. 

Ο Πέρεζ σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στον Τζένσον Μπάτον, εμφανίστηκε απογοητευμένος με την απόδοσή του, αλλά παράλληλα έδωσε τα εύσημα στον Φερστάπεν

«Προσπάθησα, τα έδωσα όλα. Το πρώτο stint ήταν πολύ κακό με τη φθορά στα ελαστικά που είχα. Αυτό δυσκόλεψε τον αγώνα μου. Ο Μαξ ήταν σε εξαιρετική φόρμα, άξιζε τη νίκη, συγχαρητήρια».

Σχετικά με το τι πήγε στραβά, ο οδηγός της Red Bull είπε: «Πιστεύω πως η μεσαία γόμα ήταν πολύ αργή σήμερα, χειρότερη από αυτό που περιμέναμε. Πιστεύω πως αυτό περιόρισε το ρυθμό μας και ειλικρινά πιστεύω ότι ο Μαξ είχε τρομερό ρυθμό με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Πρέπει να αναλύσω τι πήγε στραβά, γιατί δεν είχα ρυθμό».

Πλέον ο Πέρες απέχει 14 βαθμούς από τον Φερστάπεν στην βαθμολογία των οδηγών. Επόμενος αγώνας για τους πιλότους της Formula 1 θα είναι το γκραν πρι της Ίμολα το τριήμερο 19-21 Μαΐου.