Ο Μπανιάια την πολ ποζίσιον για τον σημερινό αγώνα σπριντ και το αυριανό γκραν πρι στο Οστιν (vid)

Ο Πέκο Μπανιάια

i

©Ducati

Ο Μπανιάια την πολ ποζίσιον για τον σημερινό αγώνα σπριντ και το αυριανό γκραν πρι στο Οστιν (vid)

Δημήτρης Μπαλής 20:49 - 15.04.2023

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ενας τελευταίος, ιπτάμενος γύρος με χρόνο 2’01’’.892 ήταν αρκετός στον Φραντσέκο (Πέκο) Μπανιάια για να πάρει την πρώτη θέση στο γκριντ για τον αγώνα σπριντ που θα γίνει σήμερα αργά το βράδυ στο Οστιν και το γκραν πρι του MotoGP της Κυριακής. Ηταν η 12η πολ ποζίσιον στην καριέρα του περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Μπανιάια ήταν εκπληκτικός με τη Ducati του, καθώς ήταν ταχύτερος και λίγο νωρίτερα, στο τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών. Απειλήθηκε αρκετά από τον Αλεξ Μάρκεθ, όμως στον τελευταίο γύρο είχε πτώση με τη Ducati της Gresini Racing και δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του, μένοντας στην 4η θέση της εκκίνησης.

Εντυπωσιακός και ο Αλεξ Ρινς της LCR Honda, ο οποίος εξασφάλισε τη θέση του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, για πρώτη φορά φέτος.

Ο Λούκα Μαρίνι με τη VR46 Ducati έκανε τον τρίτο χρόνο, ακολουθούμενος από τον Μάρκεθ και τον Μπετσέκι, νικητή στην Αργεντινή και επικεφαλής στη βαθμολογία. Ο Αλεξ Εσπαργκάρο έμεινε έκτος με την εργοστασιακή Aprilia και έβδομος ο Φάμπιο Κουαρταράρο με την εργοστασιακή Yamaha.

Ο Τζακ Μίλερ είχε δύο φορές πτώση με την KTM και θα ξεκινήσει από τη 10η θέση μπροστά από τον ομόσταβλό του Μπραντ Μπίντερ, ενώ με δύο πτώσεις και ο Χόρχε Μάρτιν θα είναι στη 12η θέση.

Ο Ζόαν Μιρ είναι 13ος με την εργοστασιακή Honda, μπροστά από τον Μορμπιντέλι της Yamaha και τον Ολιβέιρα της RNF Aprilia. Ακολουθούν ο Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati, ο Νακαγκάμι της LCR Honda, ο Πίρο της Ducati, ο Πολ Φερνάντεθ της RNF – που είχε πτώση στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές Q1 – και ο ρούκι της Tech3 Αουγκούστο Φερνάντεθ.

Ο αντικαταστάτης του Μαρκ Μάρκεθ της Honda, Στέφαν Μπραντλ, θα ξεκινήσει από την 21η θέση και ο αντικαταστάτης του Πολ Εσπαργκάρο, Γιόνας Φόλγκερ, από την 22η θέση.

Σήμερα το βράδυ θα διεξαχθεί ο αγώνας σπριντ και αύριο το γκραν πρι στο Οστιν.

Tags: