Ο Βαλεντίνο Ρόσι ξέρει να βγάζει πρωταθλητές από την ακαδημία του

Οι πανηγυρισμοί μετά τον γκραν πρι της Αργεντινής

i

©VR46

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ξέρει να βγάζει πρωταθλητές από την ακαδημία του

Δημήτρης Μπαλής 09:50 - 09.04.2023

Μπετσέκι: «Αδύνατη» η νίκη στην Αργεντινή, χωρίς την καθοδήγηση του Βαλεντίνο Ρόσι

Ο Μάρκο Μπετσέκι, που κέρδισε την περασμένη Κυριακή το γκραν πρι της Αργεντινής, είναι «προϊόν» της ακαδημίας VR46 που δημιουργήθηκε από τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μοτοσυκλετών, Βαλεντίνο Ρόσι, προκειμένου να αναδείξει νέα ταλέντα αναβατών.

Κάνοντας ντεμπούτο πέρυσι στο MotoGP, ο Μπετσέκι ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στο γκραν πρι του Ασεν και πέτυχε την πρώτη πολ ποζίσιον στην Ταϊλάνδη. Αρχισε να φανερώνει, λοιπόν, το ταλέντο του και ήρθε η στιγμή φέτος να ανταμειφθεί, με την πρώτη του νίκη στην Αργεντινή, ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση στο γκριντ, στη βρεγμένη άσφαλτο.

«Μόνο δύο αγώνες φέτος, αλλά ούτως ή άλλως είναι ένα συναίσθημα απίστευτο. Δεν το περίμενα ποτέ αυτό. Στο μυαλό μου σκέφτηκα τα πάντα, αλλά ποτέ αυτό. Ειλικρινά είμαι περισσότερο χαρούμενος για την ομάδα, γιατί χωρίς τον “Βάλε” και την Ακαδημία θα ήταν μάλλον αδύνατο να φτάσω εδώ», είπε ο Μπετσέκι.

Είναι ο τρίτος Ιταλός μέλος της Ακαδημίας VR46, που κέρδισε στην κατηγορία MotoGP, μετά από τον δευτεραθλητή του πρωταθλήματος του 2020 Φράνκο Μορμπιντέλι και τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Φραντσέσκο Μπανιάια. Κι αυτό φανερώνει ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι ξέρει να βγάζει πρωταθλητές.

Η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι ©VR46

Η πτώση του Μπανιάια στην Αργεντινή, έφερε τον Μπετσέκι επικεφαλής στο πρωτάθλημα, με 9 βαθμούς διαφορά από τον συμπατριώτη του Μπανιάια.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του διεκδικητή τίτλου, μετά την Αργεντινή, ο Μπετσέκι είπε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα».

«Τώρα θα πάμε στο Όστιν, που είναι μια πίστα πολύ δύσκολη και όπου ο Μαρκ (Μάρκεθ) είναι συνήθως αήττητος. Προσπαθώ να μαθαίνω κάθε φορά και θα δούμε σε λίγους μήνες τι θα γίνει», είπε ο Ιταλός.

Tags: