Ο Μπετσέκι, ο Ρόσι, ο Μαραντόνα και ο Μέσι (vid)

Ο Μάρκο Μπετσέκι κατά τον τερματισμό του στην Αργεντινή

i

©Mooney VR46 Racing Team

Ο Μπετσέκι, ο Ρόσι, ο Μαραντόνα και ο Μέσι (vid)

Δημήτρης Μπαλής 09:22 - 03.04.2023

Τα πανηγύρια στην ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι για την πρώτη νίκη στο MotoGP, καλά κρατούν.

Τρία θρυλικά ονόματα και ένα… ανερχόμενο (;), συνθέτουν το κείμενο αυτό. Και όλα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Αφορμή δόθηκε από τη νίκη του Μάρκο Μπετσέκι στο γκραν πρι του MotoGP της Αργεντινής, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Κι ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για αυτή τη νίκη, από τη Mooney VR46 Racing Team, στην έδρα της, στην Ταβούλια της Ιταλίας.

Δεν είναι και λίγο πράγμα, η ομάδα που ίδρυσε ο Βαλεντίνο Ρόσι –εξού και το VR46, από τα αρχικά του Ιταλού σούπερ σταρ της μοτοσυκλέτας και τον αριθμό που φορούσε- να καταφέρνει να παίρνει την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία, στο MotoGP. Εχοντας 28 νίκες (9 στο Moto3 και 19 στο Moto2), ένα πρωτάθλημα αναβατών του 2018 με τον Φραντσέσκο Μπανιάια (2108) και ένα ακόμα με ομάδων στο Moto2 (2020), ήθελε το κάτι παραπάνω.

H Mooney VR46 Racing Team με τον Βαλεντίνο Ρόσι στη μέση ©Mooney VR46 Racing Team

Κι αυτό ήρθε στην βροχερή Αργεντινή, όπου ο Μάρκο Μπετσέκι με τη Ducati, κατάφερε να περάσει στην εκκίνηση τον Αλεξ Μάρκεθ, με μια άλλη Ducati και να φθάσει πρώτος στην καρό σημαία του τερματισμού. Ηταν η πρώτη νίκη του Ιταλού στο MotoGP, και μάλιστα σε μια πίστα όπου είχε κερδίσει το 2018, στο Moto3.

Στην ίδια πίστα, το 2015, ο Βελεντίνο Ρόσι κέρδισε τον αγώνα του MotoGP και ταυτόχρονα την αναγνώριση του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μάλιστα, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πανηγύρισε τη νίκη του φορώντας τη φανέλα του θρύλου του ποδοσφαίρου, στην Εθνική Αργεντινής. Εκείνη τη χρονιά, ο 17χρονος, τότε, Μπετσέκι, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Moto3.

Τώρα, μετά από 8 χρόνια, ο Μπετσέκι ήρθε να μιμηθεί τον Ρόσι, καθώς μετά τον τερματισμό του, πανηγύρισε κι αυτός τη νίκη του με τη φανέλα του Μέσι, στην Εθνική Αργεντινής, που έφερε και την υπογραφή του! Τίποτα δεν είναι τυχαίο, φαίνεται.

«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο, και ο Βαλεντίνο στις μοτοσυκλέτες. Τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου παρακολούθησαν όλα τα μέλη της Ακαδημίας Βαλεντίνο, μαζί με τον Ρόσι. Γι' αυτό είναι καταπληκτικό, γιατί είναι ένας τρόπος να συνδυάσεις και τα δύο», είπε ο Μάρκο σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι τώρα, με αφορμή τη νίκη του στην Αργεντινή, θα κάνει ένα ακόμα τατουάζ με την… πίστα Circuito de Termas de Río Hondo.

Πάντως ο Μπετσέκι έπρεπε να «τα βάλει» κυρίως με τον εαυτό του για να κερδίσει. Ξύπνησε την Κυριακή και ένιωθε ότι θα μπορούσε να παλέψει για τη νίκη, δεδομένου του ρυθμού που έδειξε στο στεγνό δρόμο στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου, όμως η βρεγμένη πίστα τον προβλημάτισε πολύ. Το ξεπέρασε, γρήγορα και έφθασε στην πρώτη του νίκη.

Tags: