Honda: Άσκησε έφεση για την ποινή του Μάρκεθ

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Honda: Άσκησε έφεση για την ποινή του Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:22 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 30.03.2023

Η Honda άσκησε έφεση κατά της ποινής του Μαρκ Μάρκεθ για την σύγκρουση που είχε με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα στο Πορτογαλικό Γκραν Πρι του MotoGP.

Ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ και η Honda δέχτηκαν την ποινή δύο long lap που δόθηκε στον Ισπανό για την σύγκρουση του με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα στον αγώνα της Πορτογαλίας της περασμένης Κυριακής (26/3), η ιαπωνική ομάδα διαμαρτυρήθηκε για την επακόλουθη απόφαση να τροποποιηθεί για το πότε θα εκτιθεί η ποινή.

Το περιστατικό θα αφήσει και τους δύο εκτός στο Γκραν Πρι της Αργεντινής αυτό το Σαββατοκύριακο (31-2/4), με τον Μάρκεθ να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση τη Δευτέρα (3/4) για κάταγμα στο χέρι, ενώ ο Ολιβέιρα αναρρώνει από τη ζημιά στον τένοντα.

Ο Μάρκεθ μετά από το ατύχημα που είχε με τον Ολιβέιρα οδηγήθηκε στους αγωνοδίκες και του δόθηκε ποινή δύο long lap για το Γκραν Πρι της Αργεντινής.

Αυτό εκδόθηκε πριν η Honda ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από το Γκραν Πρι της Αργεντινής λόγω του τραυματισμού του, κάτι που θα σήμαινε ότι η ποινή θα είχε μείνει. Την Τρίτη (28/3), ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) εξέδωσε μια ανανεωμένη δήλωση λέγοντας ότι η ποινή του 30χρονου θα διατηρηθεί στον πρώτο αγώνα στον οποίο είναι σε θέση να επιστρέψει.

Δυσαρεστημένη από την απόφαση, η Honda θεώρησε ότι αντιβαίνει στους κανονισμούς, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη (30/3) ότι θα ασκήσει έφεση στην ποινή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Repsol Honda:

«Σε σχέση με την ποινή που επέβαλε η FIM στον Μαρκ Μάρκεθ για το περιστατικό που συνέβη στο Grand Prix της Πορτογαλίας, η Repsol Honda Team θεωρεί ότι η τροποποίηση της ποινής συνίστατο σε αλλαγή κριτηρίων σχετικά με το πότε έπρεπε να εφαρμοστεί η ποινή και ότι αυτή η τροποποίηση εκδόθηκε από τη FIM δύο ημέρες αφότου η αρχική κύρωση ήταν οριστική και οριστική και δεν συνάδει με τους ισχύοντες κανονισμούς της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. 

Για το λόγο αυτό, η Repsol Honda Team σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προσφυγής που προσφέρονται από τους ισχύοντες κανονισμούς για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντά της, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάζονται ως αποτέλεσμα του τελευταίου ψηφίσματος, και ειδικότερα έχει υποβάλει δεόντως Έφεση ενώπιον των εφετείων της FIM».