Τί είπε ο Χάμιλτον για το μέλλον του στη Mercedes και τον αντικαταστάτη του

Λιούις Χάμιλτον

i

©Getty Images

Τί είπε ο Χάμιλτον για το μέλλον του στη Mercedes και τον αντικαταστάτη του

Δημήτρης Μπαλής 18:16 - 30.03.2023

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αναφέρθηκε επίσης σε ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται να συμπαθεί πολύ, τον Μάικλ Μάσι.

Μακριά από τον καλό της εαυτό έχει μείνει η Mercedes πέρυσι και φέτος. Οι W13 και W14 δεν έχουν καταφέρει να παρουσιαστούν ανταγωνιστικές αντίστοιχα, δίνοντας έτσι τη σκυτάλη στη Red Bull, η οποία το 2022 κατέκτησε και τα δύο πρωταθλήματα, ενώ το ίδιο φαίνεται πως θα γίνει και φέτος. Το συμβόλαιο του επτά φορές πρωταθλητή στη Formula 1 εκπνέει φέτος, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν έχουν γίνει ακόμα οι πρώτες επαφές για πιθανή επέκτασή του. Ωστόσο, ολοένα αυξάνονται οι «φωνές» που τον καλούν να αλλάξει «στρατόπεδο» και να μετακινηθεί στη Ferrari.

Ο ίδιος, προχώρησε σε κάποιες δηλώσεις σχετικά με όλα τα παραπάνω, διαψεύδοντας, αρχικά, τις φήμες και αποσαφήνισε τι θα τον κάνει να αποχωριστεί εν τέλει τη Mercedes. «Συνεχίζω να νιώθω σαν στο σπίτι μου σε αυτή την οικογένεια. Βλέπω τον εαυτό μου στη Mercedes έως το τέλος της καριέρας μου, για να είμαι ειλικρινής. Έχω πραγματικά πολύ σπουδαίες σχέσεις εδώ», είπε ο Χάμιλτον, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια στον αντικαταστάτη του, όποτε κι αν έρθει αυτός. «Όσο μπορώ ακόμα να βοηθώ την ομάδα να πηγαίνει μπροστά, θα συνεισφέρω. Όταν έρθει η στιγμή που θα νιώσω πως δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο, αυτό σημαίνει πως τη θέση μου θα πρέπει να πάρει κάποιος άλλος, νεαρότερος οδηγός».

Ο Χάμιλτον, όμως, δεν αναφέρθηκε μόνο στο μέλλον του στη Mercedes, αλλά και στον Μάικλ Μάσι. Ο Αυστραλός διετέλεσε διευθυντής αγώνων της Formula 1 την περίοδο 2019-21 και έχει μείνει περισσότερο γνωστός για την αμφιλεγόμενη απόφαση που πήρε στον τελευταίο αγώνα του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, όπου όλα κρίθηκαν στο τέλος, με τον Μαξ Φερστάπεν να περνάει τον Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και να κατακτά τον τίτλο. Για όσους δεν θυμούνται, ο Μάσι πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει τις διαδικασίες των κανονισμών κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας στο Άμπου Ντάμπι, τότε, μια απόφαση που του στοίχισε τελικά τη θέση.

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 διεξάγεται στην Αυστραλία την Κυριακή 2 Απριλίου και ο Μάσι θα βρεθεί στα πάντοκ, όντας τώρα πρόεδρος του πρωταθλήματος V8 Supercars. Και φαίνεται πως ο Χάμιλτον δεν έχει ξεχάσει τίποτα από τα όσα είχαν συμβεί εκείνο το βράδυ, καθώς σε ερώτηση για το αν θα συναντήσει τον Μάσι, απάντησε... ξερά. «Όχι. Επικεντρώνομαι στο μέλλον μου. Προσπαθώ να επιστρέψω στις νίκες. Δεν έχω τίποτα να πω».

Tags: