Δύο μόνο λέξεις γνωρίζουν στη Mercedes: Συνεχείς αναβαθμίσεις (vid)

Mercedes

i

©Pirelli

Δύο μόνο λέξεις γνωρίζουν στη Mercedes: Συνεχείς αναβαθμίσεις (vid)

Δημήτρης Μπαλής 14:40 - 30.03.2023

Όταν το καλύτερο αποτέλεσμα της Mercedes, στα δύο γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί, είναι η 4η θέση του Τζορτζ Ράσελ στην Τζέντα, τότε τα λόγια είναι περιττά.

Η Mercedes δεν έχει ξεκινήσει καλά το φετινό πρωτάθλημα, θυμίζει σε πολλά την αρχή του περσινού πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να «χτυπήσει» πρωτάθλημα και προφανώς ούτε καν να το σκεφτεί. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος στη Mercedes να το καταλάβουν αυτό και ήδη είχε γίνει γνωστό πως έρχεται ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης για το γκραν πρι της Ιταλίας, τον Μάιο. Εκεί θα ρίξει όλα της τα «βαριά χαρτιά» στο τραπέζι η Mercedes, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τότο Βολφ, να σημειώνει πως ακόμα κι αυτό δεν πετύχει, τότε οι αναβαθμίσεις θα συνεχιστούν έως η W14 μπει στον σωστό δρόμο.

Το ρίσκο που καλείται να πάρει η ομάδα είναι τεράστιο, αλλά έτσι όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα, πόσο χειρότερα μπορούν να πάνε; Ούτως ή άλλως, δεν έχει πολλά να χάσει. Έχοντας βρεθεί 49 πόντους πίσω από τη Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μετά από μόλις δύο αγώνες, θα εγκαινιάσει ένα νέο concept και αν δεν πετύχει, αυτό δεν θα πτοήσει την ομάδα, καθώς στόχος είναι η συνεχής βελτίωση.

«Όταν γίνεται λόγος για το σασί, η ερώτηση που αυτομάτως έρχεται στο μυαλό είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο μονοκόκ ή ό,τι βρίσκεται γύρω από αυτό; Πιστεύω πως το μονοκόκ είναι ένα πράγμα. Πρέπει να βρούμε το κέντρο βάρους εκεί όπου κάθεται ο οδηγός. Να το μεταφέρουμε είτε λίγο εμπρός είτε λίγο πίσω. Αλλά το μεγαλύτερο κέρδος μας θα είναι το πώς θα μπορέσουμε να παράγουμε περισσότερη κάθετη δύναμη», είχε πει ήδη από την Τζέντα ο Βολφ.

«Αυτόν τον τομέα εξετάζουμε αυτή τη στιγμή και όταν δούμε το αποτέλεσμα μετά από μερικούς μήνες (στο γκραν πρι της Ιταλίας) - πως αυτό ευθύνεται δηλαδή - τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Αν, από εκεί και πέρα αυτό δεν αποδειχτεί επαρκές για τη μάχη μας προς την κορυφή, τότε θα παρθούν ακόμα πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις», κατέληξε ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας.

Tags: