Αποφασισμένοι να βελτιώσουν το μονοθέσιο είναι στη McLaren

Η McLaren από τον αγώνα στη Τζέντα

i

©Pirelli

Αποφασισμένοι να βελτιώσουν το μονοθέσιο είναι στη McLaren

Δημήτρης Μπαλής 10:05 - 30.03.2023

Αμεσος στόχος οι πρώτοι βαθμοί στο γκραν πρι της Μελβούρνης για τη βρετανική ομάδα.

Μπορεί το ενδιαφέρον στη Formula 1 να έχει επικεντρωθεί στους… μεγάλους, Red Bull, Mercedes, Ferrari, και εσχάτως Aston Martin, ωστόσο και οι «μικροί», σήμερα, διότι έχουν μεγάλο παρελθόν, έχουν κι αυτοί δικαίωμα στη δημοσιότητα.

Στην άλλοτε κραταιά McLaren, η επιστροφή στις επιτυχίες είναι μονόδρομος, αλλά πολύ στενός θα έλεγα και η επιστροφή στους βαθμούς έχει χαρακτηριστεί ως αυτοσκοπός.

«Επιστρέφουμε στη Μελβούρνη. Αυτός θα είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας του Οσκαρ Πιάστρι στην καριέρα του στη Formula 1 και ανυπομονούμε να κερδίσουμε τους πρώτους πόντους της σεζόν. Ήταν μια γλυκόπικρη εμπειρία την τελευταία φορά. Χαρήκαμε που είδαμε τον Οσκαρ να μπαίνει στο Q3 στη Τζέντα και θα μπορούσαμε να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί στον αγώνα. Ωστόσο, έπρεπε να αλλάξουμε τη μπροστινή αεροτομή και στα δύο μονοθέσια μετά από έναν γύρο, κάτι που μας έβαλε είμαστε σε δύσκολη θέση. Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες καλές επιδόσεις σε όλη τη σεζόν, η οποία είναι μεγάλη και θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες, ξεκινώντας από τον επόμενο γύρο στο Αμπερτ Παρκ», είπε ο Αντρέα Στέλλα, επικεφαλής της McLaren.

«Στο Αλμπερτ Παρκ έκανα το ντεμπούτο μου στη Formula 1 το 2019, οπότε είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για μένα, ενώ πέρυσι πέτυχα πόντους στη νέα πίστα. Μετά από ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο στη Τζέντα, ανυπομονώ να κάνω κάποια θετικά βήματα προς τα εμπρός. Πέρασα χρόνο στο εργοστάσιο δουλεύοντας σκληρά με την ομάδα για να προετοιμάσω τον εαυτό μου. Εστιάζουμε να βελτιωθούμε αγώνα με αγώνα και θα δώσουμε σκληρή μάχη με στόχο να εξασφαλίσουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα αυτό το Σαββατοκύριακο», τόνισε ο Λάντο Νόρις.

Οσον αφορά στον Οσκαρ Πιάστρι, που θα αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του –κυρίως-, τόνισε: «Είναι υπέροχο που έρχομαι στη Μελβούρνη για το γκραν πρι της πατρίδας μου. Μεγάλωσα στα προάστια της πόλης και είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να επιστρέφω ως οδηγός F1. Θα είναι μια φανταστική ατμόσφαιρα και ανυπομονώ να γίνω μέρος της. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εμπειρία που θα θυμάμαι. Ο καιρός είναι συνήθως άστατος εδώ, οπότε θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει πολύς δρόμος αυτή τη σεζόν. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε σκληρά ως ομάδα και συνεχίζω να μαθαίνω».

Tags: