Επετειακός ο αγώνας της Αυστραλίας για τον Πέρες

Σέρχιο Πέρες

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Επετειακός ο αγώνας της Αυστραλίας για τον Πέρες

Ανυπομονώντας για αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε και διεξάγεται το Γκραν Πρι της Αυστραλίας (31-2/4), ο τρίτος αγώνας της φετινής Formula 1 του 2023, η Red Bull γιορτάζει.

Ο λόγος είναι ότι ο Σέρχιο Πέρες γιορτάζει 12 χρόνια από το ντεμπούτο του στη Formula 1.

Πριν από 12 σεζόν, ο Μεξικανός οδηγός ξεκίνησε το πρώτο του γκραν πρι στην πίστα της Μελβούρνης στην Αυστραλία, στο ίδιο μέρος όπου θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή (2/4). Πριν από 12 χρόνια ξεκίνησε το όνειρο του πιλότου από τη Γκουανταλαχάρα να γίνει ο καλύτερος όλων. 

Έπρεπε να τρέξει και να μάθει πολλά για να φτάσει σε αυτό που είναι σήμερα, πολλές απογοητεύσεις στην πορεία, αλλά πάντα με την ενθάρρυνση των ανθρώπων του, προχωρούσε και τα κατάφερνε. Αν υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει και καθορίζει τον Πέρες σε αυτά τα 12 χρόνια, αυτή είναι η υπέρβαση.

Η ιστορία έδωσε τη θέση της στον Σέρχιο Πέρες

Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν η Red Bull δεν απέρριπτε τον Σέρχιο Πέρες στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα για νέους οδηγούς, αυτό που ξέρουμε είναι ότι η υπέρβαση που χαρακτηρίζει τον Μεξικανό τον οδήγησε να κερδίσει τέσσερις αγώνες με την αυστριακή ομάδα και να φωνάξει είμαι ο πρωταθλητής.

Σήμερα, στα 33 του χρόνια, είναι σε πλήρη ισχύ και παλεύει «ρόδα - ρόδα» με τον σημερινό δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν κάτι που μιλά για το επίπεδο που κατάφερε να φτάσει αυτά τα 12 χρόνια στην υψηλότερη κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σαφώς η καριέρα του Σέρχιο Πέρες συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και εξακολουθεί να μην έχει ταβάνι, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της σεζόν, τον βάζουν ως τον πιο πιθανό υποψήφιο για να εκθρονίσει τον Μαξ Φερστάπεν. Ενώ είναι αλήθεια ότι είναι διαφορετικοί πιλότοι, έχουν το ίδιο μονοθέσιο στα χέρια τους.

Ο Σέρχιο Πέρες στη μεγάλη ιστορία του μεξικάνικου μηχανοκίνητου αθλητισμού

Μετά από 12 σεζόν στη Formula 1, ο Πέρες έγινε ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία του μεξικάνικου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Να θυμίσουμε ότι μέχρι το τελευταίο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, ανέβηκε στο βάθρο σε 28 περιπτώσεις, τρεις με τη Sauber, πέντε με τη Force India, δύο με τη Racing Point και 18 με τη Red Bull.

Αλλά αυτό που παρακινεί περισσότερο τον οδηγό από την Γκουανταλαχάρα είναι οι νίκες. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πέντε αγώνες, αλλά χωρίς αμφιβολία ότι η πρώτη νίκη στην πίστα Σακχίρ το 2020 είναι η πιο επική και θα μείνει αξέχαστη στην ιστορία του Μεξικανού οδηγού.