Τέλος μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες στη Formula 1 - Η FIA απαγορεύει το... γλέντι στα κάγκελα

Πανηγυρισμοί μηχανικών Red Bull

i

©Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Τέλος μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες στη Formula 1 - Η FIA απαγορεύει το... γλέντι στα κάγκελα

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:21 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:48 - 31.03.2023

Με απόφαση της FIA θα απαγορευθεί στους μηχανικούς των ομάδων της Formula 1 να ανεβαίνουν στα κάγκελα για να πανηγυρίσουν τη νίκη του οδηγού τους.

Η FIA έβαλε τέλος σε μια μακροχρόνια παράδοση του προσωπικού μιας ομάδας στη Formula 1, να κουνάει το επιτυχημένα μονοθέσιό του στο τέλος των αγώνων, όπου θα τεθεί σε ισχύ από το Αυστραλιανό Γκραν Πρι του 2023 αυτού του Σαββατοκύριακου (31-2/4) στο Albert Park.

Μετά από μία δύσκολη κατάσταση στο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, όπου στελέχη τις Red Bull και τις Aston Martin εντοπίστηκαν να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα που παρατάσσει τη σαουδαραβική πίστα, καθώς πανηγύρισαν αντίστοιχα τους Σέρχιο Πέρες, Μαξ Φερστάπεν και Φερνάντο Αλόνσο που εξασφάλισαν τις θέσεις του βάθρου.

Το προσωπικό της ομάδας εντοπίστηκε επίσης να σκαρφαλώνει στην κορυφή του φράχτη του pitwall και να σκύβει πάνω από την πίστα στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν, σκηνές που δεν είναι ασυνήθιστες στη σύγχρονη Formula 1.

Μέρος του κανόνα που καλύπτει τη συγκεκριμένη κατάσταση σχετικά με την αναρρίχηση των μηχανικών στο pitwall αναφέρει ότι: «Το προσωπικό της ομάδας εξουσιοδοτείται μόνο στο pitlane αμέσως πριν του ζητηθεί να εργαστεί σε ένα μονοθέσιο και πρέπει να φύγει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εργασία. Απαγορεύεται στο προσωπικό να σκαρφαλώνει στους φράχτες του pitwall ανά πάσα στιγμή. Οποιαδήποτε ενέργεια από ομάδα που παραβιάζει αυτή την απαγόρευση».

Και συνεχίζει: «Απαγορεύεται στο προσωπικό να σκαρφαλώνει στα κάγκελα του pitwall ανά πάσα στιγμή. Οποιαδήποτε ενέργεια από μια ομάδα που παραβιάζει αυτήν την απαγόρευση θα αναφέρεται στους αγωνοδίκες».

Αυτό σημαίνει ότι η νέα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Formula 1 δεν αποτελεί εισαγωγή νέου κανόνα, αλλά μπορεί να θεωρηθεί αυστηρότερη ερμηνεία του παραρτήματος. Εάν κάποια μέλη της ομάδας εντοπιστούν τώρα να παραβιάζουν τους κανονισμούς, τότε η ομάδα θα παραπεμφθεί στους επιτρόπους, οι οποίοι θα κληθούν να εξετάσουν εάν απαιτείται τιμωρία.

Tags: