Νίκη του Μπετσέκι στο MotoGP της Αργεντινής – Η πρώτη με την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι

Σπουδαία νίκη του Μπετσέκι με Ducati στο γκραν πρι της Αργεντινής

i

Print Screen

Νίκη του Μπετσέκι στο MotoGP της Αργεντινής – Η πρώτη με την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι

Δημήτρης Μπαλής 21:36 - 02.04.2023

Ατυχος ο Μπανιάια, που από τη δεύτερη θέση έχασε τον έλεγχο της Ducati και ταυτόχρονα την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Ενας πολύ όμορφος αγώνας, υπό βροχή, ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Αργεντινή.

Το δεύτερο γκραν πρι της χρονιάς στο MotoGP ξεκίνησε χωρίς τον Ζοάν Μιρ που είχε τραυματιστεί χθες, όταν είχε πτώση με τη Honda και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Μάρκο Μπετσέκι με τη VR46 Ducati, κατάφερε να περάσει στην πρώτη στροφή τον Αλεξ Μάρκεθ που είχε την πολ ποζίσιον με τη Gresini Ducati και έκτοτε, στους 25 γύρους του αγώνα, οδήγησε άνετα από την πρώτη θέση και είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Ηταν το τρίτο βάθρο για τον Ιταλό και ταυτόχρονα η πρώτη του νίκη με την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι. Μάλιστα την πανηγύρισε με φανέλα της Εθνικής Αργεντινής και υπογραφή του Μέσι!

Ο αγώνας είχε εκπληκτική διακύμανση, πέραν της πρώτη θέσης που δεν απειλήθηκε, καθώς οι αναβάτες άλλαζαν θέσεις με απίστευτες προσπεράσεις.

Ο Αλεξ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, οδήγησε δεύτερος μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν ένας εκπληκτικός Ζοάν Ζαρκό με Ducati, του πήρε την μπουκιά από το στόμα και τη δεύτερη θέση στο βάθρο, αφήνοντάς τον τρίτο, για τρίτη φορά στην καριέρα του. Νωρίτερα ο Ζαρκό, 3 γύρους πριν το φινάλε είχε περάσει και τον Μορμπιντέλι με τη Yamaha.

Μεγάλος άτυχος ο Μπανιάια. Αφού 10 γύρους πριν το φινάλε του αγώνα είχε περάσει τον Μάρκεθ, και είχε σχεδόν εδραιωθεί δεύτερος, 8 γύρους πριν το τέλος έχασε στη στροφή 13 τον έλεγχο της Ducati, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας. Με τη βοήθεια κριτών σήκωσε τη μοτοσυκλέτα και ξαναμπήκε στον αγώνα από την 16η θέση, προσπαθώντας να ανέβει στην 14η θέση και να πάρει τουλάχιστον 1 ακόμα βαθμό και να τους προσθέσει στους 4 που πήρε χθες στον αγώνα σπριντ. Τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Μάρτιν με Ducati και ο Μίλερ με ΚΤΜ βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Φάμπιο Κουρταράρο να είναι έβδομος. Η επαφή του με τη Honda του Νακαγκάμι (το συμβάν εξετάστηκε χωρίς να υπάρξει ποινή), σχεδόν στην αρχή του αγώνα, τον έριξε στην 16η θέση και ήταν μεγάλη επιτυχία που ανέβηκε στην 7η.

Επαφή είχε και ο Μπραντ Μπίντερ με την ΚΤΜ, όταν ακούμπησε με την Aprilia του Βινιάλες. Ο Μπίντερ, που χθες είχε κερδίσει τον αγώνα σπριντ, έπεσε και συνέχισε τελευταίος, όπου παρέμεινε.

Στη βαθμολογία: Μπετσέκι 50 βαθμοί, Μπανιάια 41, Ζαρκό 35 και Μάρκεθ 33.

Το επόμενο γκραν πρι θα γίνει στις 16 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Tags: