Ο Αλεξ Μάρκεθ στην πολ ποζίσιον του γκραν πρι του MotoGP Αργεντινής (vid)

Ο Αλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati

i

©Getty Images

Ο Αλεξ Μάρκεθ στην πολ ποζίσιον του γκραν πρι του MotoGP Αργεντινής (vid)

Δημήτρης Μπαλής 20:33 - 01.04.2023

Ο οδηγός της Gresini Ducati πήρε για πρώτη φορά την πρώτη θέση στο γκριντ του αγώνα.

Την παρθενική του πολ ποζίσιον σημείωσε ο Αλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati για το γκραν πρι του MotoGP της Αργεντινής.

Ο νεότερος αδερφός Μάρκεθ, από τότε που κέρδισε τον τίτλο στο Moto2 το 2019, και μετακόμισε στο MotoGP το 2020 για τη Honda, τα βρήκε δύσκολα.

Σήμερα, στην Αργεντινή έκανε την έκπληξη, και κατάφερε να πάρει την πολ ποζίσιον, μολονότι στο πρώτο προκριματικό, στο Q1, γλίστρισε στη βρεγμένη πίστα και βγήκε εκτός στη στροφή 13, τη στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τον Ζοάν Μιρ της Honda. Πάντως, το ατύχημα δε στάθηκε ικανό να του στερήσει την πρώτη θέση στο Q1, μολονότι η Ducati είχε ζημιά.

Οσο η πίστα στέγνωνε, ο Μάρκεθ κατέβαζε χρόνο με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βρεθεί μπροστά, ακολουθούμενος από τρεις Ιταλούς: τον Μπετσέκι με τη Ducati, τον επικεφαλής της βαθμολογίας Μπανιάια με Ducati και τον Μορμπιντέλι με Yamaha.

Οι στρατηγικές ελαστικών οδήγησαν σε τεράστιο χάσμα στους χρόνους στο Q2, με τον τέταρτο Μορμπιντέλι να φορά βρόχινα ελαστικά και να μένει 2,1 δευτ. μακριά από τον Μάρκεθ.

Παρά τη δυνατή Παρασκευή που η Aprilia ήταν πρώτη σε χρόνους, σήμερα ο Μάβερικ κατάφερε να φθάσει μόλις στην πέμπτη θέση, ενώ ο Αλεξ Εσπαργκάρο δυσκολεύτηκε να φθάσει στην ένατη θέση μπροστά από τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha.

Ο Λούκα Μαρίνι θα ξεκινήσει έβδομος για το σπριντ σήμερα αργότερα το βράδυ, ώρα Ελλάδος, αλλά και στο γκραν πρι της Κυριακής.

Σε λίγο περισσότερα με τον αγώνα σπριντ.

Tags: