Ο Αλεξ Εσπαργκάρο ταχύτερος στα δεύτερα ελεύθερα του MotoGP GP Αργεντινής (vid)

Ο Αλεξ Εσπαργκάρο με Aprilia

i

©Getty Images

Ο Αλεξ Εσπαργκάρο ταχύτερος στα δεύτερα ελεύθερα του MotoGP GP Αργεντινής (vid)

Δημήτρης Μπαλής 23:28 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 31.03.2023

Η Aprilia παραμένει με τους καλύτερους χρόνους, καθώς ο Βινιάλες ήταν δεύτερος.

Με αντίστροφη σειρά σε σχέση με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Αργεντινή, οι αναβάτες της Aprilia δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο για το δεύτερο γκραν πρι της χρονιάς.

Με την πιθανότητα για βροχή να έχει απομακρυνθεί, ο Αλεξ Εσπαργκάρο ήταν αυτή τη φορά ο ταχύτερος όλων, αφήνοντας τον ομόσταβλό του Μάβερικ Βινιάλες στη δεύτερη θέση, τη στιγμή που ο Φάμπιο Κουαρταραρό έμεινε πολύ μακριά σε χρόνο, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, αντιμετώπιζε πρόβλημα πρόσφυσης.

Θυμίζω ότι οι χρόνοι στα ελεύθερα δοκιμαστικά παίζουν μεγάλο ρόλο, καθώς με το νέο φορμάτ και την εισαγωγή του αγώνα σπριντ του Σαββάτου, πριν από το γκραν πρι της Κυριακής, υπάρχει έξτρα ενδιαφέρον.

Ο Αλεξ Εσπαργκάρο φάνηκε ότι ήθελε εξαρχής να μπει στη δεκάδα και να προκριθεί απευθείας στην προκριματική περίοδο του Q2 του Σαββάτου, για τον αγώνα σπριντ, κάνοντας χρόνο 1’38.518, όντας κατά 0,162 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Βινιάλες.

Μετά από 10 λεπτά στα δοκιμαστικά, μόνο τρεις αναβάτες είχαν βρει στον χρόνο καλύτερο από αυτούς που είχαν γίνει στο πρώτο σκέλος των δοκιμαστικών της Παρασκευής.

Η πρώτη σημαντική βελτίωση ήρθε 35 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας, όταν ο Αλεξ Ρινς της LCR Honda ανέβηκε στην πέμπτη θέση. Πίσω από αυτόν, ο ηγέτης του πρωταθλήματος Φραντσέσκο Μπανιάια ήταν 8ος με την εργοστασιακή Ducati.

Περίπου 15 λεπτά αργότερα, ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac GP23 Ducati έκανε τον κορυφαίο χρόνο, ωστόσο ο Εσπαργκάρο με φρέσκια μεσαία γόμα, ήταν ακόμα ταχύτερος.

Ο Μπανιάια πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση, για να την αφήσει στον Βινιάλες, που άντεξε στην πίεση του Μπετσέκι ης VR46 Ducati.

Με λιγότερο από δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Εσπαργκάρο σημείωση τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, παρά το γεγονός ότι βγήκε στη στροφή 1 στο χαλίκι. Ο Μπετσέκι ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα μπροστά από τον ομόσταβλό του στη VR46, Λούκα Μαρίνι, ενώ ο Ζοάν Ζαρκό ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα με την Pramac Ducati του.

Η Μπανιάια βρέθηκε ανάμεσα στο δίδυμο της Pramac καθώς ο Μάρτιν τερμάτισε έβδομος, με τον Νακαγκάμι να είναι όγδοος με τη LCR Honda του.

Οι τελικές απευθείας θέσεις για τα προκριματικά του Σαββάτου πήγαν στον Μορμπιντέλι με την εργοστασιακή Yamaha και στον Ρινς της LCR.

Αύριο περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον αγώνα σπριντ, που δίνει τους μισούς βαθμούς στους 9 πρώτους και βέβαια την Κυριακή το γκραν πρι.

Tags: