Θα εκτίσει την ποινή του στο επόμενο Γκραν Πρι που θα αγωνιστεί ο Μαρκ Μάρκεθ (vid)

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Photo by Octavio Passos/Getty Images

Θα εκτίσει την ποινή του στο επόμενο Γκραν Πρι που θα αγωνιστεί ο Μαρκ Μάρκεθ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:37 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 28.03.2023

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, FIM επιβεβαίωσε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα εκτίσει την ποινή των δύο long lap στο επόμενο Γκραν Πρι που θα αγωνιστεί.

Ο αναβάτης της Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ τιμωρήθηκε επειδή προκάλεσε τη σύγκρουση του με τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Χόρχε Μάρτιν στο πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς του MotoGP, στη Πορτογαλία.

Ο Μάρκεθ  θα χάσει το Γραν Πρι της Αργεντινής αυτό το Σαββατοκύριακο (31-2/4) ούτως ή άλλως, επειδή θα υποβληθεί σε επέμβαση στο τραυματισμένο χέρι του που υπέστη στη σύγκρουσή στο Πορτιμάο

Ως εκ τούτου, αναμενόταν ότι θα απουσίαζε για τη στιγμή που έπρεπε να εκτιστεί η ποινή του. Όμως, τώρα, το διοικητικό όργανο των αγώνων μοτοσικλέτας (FIM) έχει ξεκαθαρίσει σε ανακοίνωσή της ότι ο Ισπανός αναβάτης πρέπει να εκτίσει την ποινή των δύο long lap μετά την επιστροφή του. Αυτό θα μπορούσε να είναι στον τρίτο γύρο της σεζόν του 2023 στο Γκραν Πρι της Αμερικής στις 14 Απριλίου, αν έχει αναρρώσει εγκαίρως. 

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Εσπαργκαρό μετά από το ατύχημα στη Πορτογαλία (vid)
MOTOGP

19:02 - 26.03.2023

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Εσπαργκαρό μετά από το ατύχημα στη Πορτογαλία (vid)

Ο γιατρός του MotoGP, Άνχελ Σάρτε, λέει ότι ο Πολ Εσπαργκαρό είναι νευρολογικά καλά, αφού μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο μετά από ένα βίαιο ατύχημα στο FP2 για το Grand Prix της Πορτογαλίας.

Ο Χόρχε Μάρτιν, ο οποίος τραυματίστηκε στα δάχτυλα των ποδιών του και στον αστράγαλο μετά από την επαφή που προκάλεσε ο Μάρκεθ στο Πορτιμάο, είπε ότι ο αναβάτης της Honda πρέπει να τιμωρηθεί με αυστηρότερη ποινή λόγω της συχνότητας των περιστατικών στα οποία έχει εμπλακεί. 

Ο Αλεξ Εσπαργκαρό ήθελε ο Μαρκ Μάρκεθ να αποκλειστεί για τουλάχιστον έναν αγώνα. 

Η ανακοίνωση της FIM αναφέρει: «Μετά την απόφαση της Επιτροπής Αγωνοδικών της FIM που λήφθηκε στις 26/03/2023 στις 15:13, η Επιτροπή Επιτροπής Αγωνοδικών της FIM για το MotoGP διευκρινίζει την απόφασή της ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής. Λαμβάνοντας υπόψη τον τραυματισμό και τη μη συμμετοχή του Μαρκ Μάρκεθ, Αναβάτη Νο #93, στο Gran Premio de la Republica Argentina, και με σκοπό να συμμορφωθούμε με την πρόθεση στην οποία βασίζεται η απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή Αγωνοδικών, ο Αναβάτης θα εκτίσει την ποινή διπλού long lap στον επόμενο αγώνα MotoGP στον οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει».