Στέλλα: «Έχουμε δει μεγάλη πρόοδο από τον Πιάστρι»

Αντρέα Στέλλα

i

©Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Στέλλα: «Έχουμε δει μεγάλη πρόοδο από τον Πιάστρι»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:03 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 28.03.2023

Ο διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλλα, λέει ότι ο Όσκαρ Πιάστρι σημειώνει πολύ μεγάλη πρόοδο, καθώς ξετυλίγεται η σεζόν του Αυστραλού πρωτάρη.

Ο Πιάστρι είχε απογοητευτικό αγώνα στο Μπαχρέιν, ο οποίος παραδέχτηκε τα λάθη του στις κατατακτήριες που του κόστισαν την είσοδό του στο Q2 και στη συνέχεια υπέστη ένα ηλεκτρικό πρόβλημα νωρίς στον αγώνα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. 

Αλλά στη Τζέντα μπήκε στο Q3 και προκρίθηκε ένατος την ημέρα που ο ομόσταβλός του Λάντο Νόρις κατέστρεψε το μονοθέσιό του νωρίς στο Q1. Στον αγώνα και οι δύο οδηγοί δεν είχαν και τον καλύτερο αγώνα, καθώς και οι δύο τους αντιμετώπισαν πρόβλημα στη μπροστινή πτέρυγα. Ο Πιάστρι τερμάτισε τελικά δύο θέσεις μπροστά από τον Νόρις στη 15η θέση, με το δίδυμο να έχει διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών.

Ο διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλλα μίλησε για τη βελτιωμένη εικόνα του Πιάστρι μετά τον δύσκολο αγώνα της Τζέντα, ενώ αναγνώρισε ότι η ομάδα πρέπει να δώσει στους οδηγούς της ένα καλύτερο μονοθέσιο.

«Έχουμε δει πραγματικά μεγάλη πρόοδο από τον Όσκαρ», είπε ο Στέλλα. «Έτσι υπάρχουν κάποια θετικά, αλλά για μένα το μήνυμα παραμένει το ίδιο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να επιστρέψουμε στους αγώνες εκεί που πρέπει να ανήκουμε».

Ερωτηθείς εάν ο Πιάστρι είχε κάνει ένα μεγάλο βήμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Τζέντα, ο Στέλλα είπε ότι ήταν περισσότερο μια περίπτωση σταδιακής βελτίωσης κάθε φορά που οδηγεί το αυτοκίνητο. «Δεν θα έλεγα ότι έκανε ένα μεγάλο βήμα», είπε ο Ιταλός. 

«Αλλά, αν κοιτάξετε πίσω, ήδη στο FP1 ήταν λίγο πιο ανταγωνιστικός από το Μπαχρέιν, μετά το FP2 πιο κοντά, μετά το FP3 ήταν λίγο πολύ ένας αγώνας για τον Λάντο, εκμεταλλευόμενος τις κατατακτήριες. Για μένα, βλέπω περισσότερο την αίσθηση της συνεχούς εξέλιξης, που είναι τελικά το σχέδιο που έχουμε με τον Όσκαρ».

Ο Στέλα αναγνώρισε ότι το Grand Prix της Αυστραλίας θα είναι ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο για τον Πιάστρι στο ντεμπούτο του εντός έδρας, αλλά υποβάθμισε την πρόταση ότι η ομάδα θα πρέπει να τον κρατήσει τον τοπικό ήρωα. 

«Είναι ένας πολύ ήρεμος τύπος, νομίζω ότι θα μπορέσει να κρατηθεί », εξήγησε ο Στέλλα. «Αλλά σίγουρα θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος στους αγώνες και μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος στο να συμβαδίζει με αυτόν τον εξαιρετικό ρυθμό εξέλιξης». 

Όσον αφορά τις προοπτικές για τη MCL60 στη Μελβούρνη, είπε: «Ως πίστα όσον αφορά την πρόσφυση στην άσφαλτο, την ταχύτητα των στροφών, θα έλεγα ότι θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με τη Σαουδική Αραβία παρά με το Μπαχρέιν.