Το αστείο του Λεκλέρ στον Σάινθ που ίσως να λέει την αλήθεια (vid)

Scuderia Ferrari

i

©Scuderia Ferrari

Το αστείο του Λεκλέρ στον Σάινθ που ίσως να λέει την αλήθεια (vid)

Δημήτρης Μπαλής 09:39 - 28.03.2023

Σε ένα απολαυστικό video, ο Κάρλος Σάινθ δηλώνει ότι είναι καλύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ σε όλα τα σπορ, αλλά παίρνει την απάντησή του.

Από το 2021 αποτελούν δίδυμο στη Ferrari οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ. Αμφότεροι, έχουν βάλει τα δυνατά τους για να ρίξουν από την κορυφή τη Red Bull, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Κι ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Στο χιουμοριστικό video που θα δείτε, ο Ισπανός σημειώνει σε κάποια στιγμή πως είναι καλύτερος από τον Μονεγάσκο στο γκολφ, στο σκάκι, στο παντλ και στο τένις, συνεχίζοντας πως είναι καλύτερος από τον ομόλογό του στη Ferrari, σε όλα τα αθλήματα. Κάπου εκεί έρχεται η εξίσου χιουμοριστική απάντηση του Λεκλέρ, που απαντά πως «στους αγώνες δεν είσαι»...

Το video γυρίστηκε στο πλαίσιο της Ferrari να δώσει μια διαφορετική παρασκηνιακή πινελιά στους φιλάθλους της Formula 1. Ωστόσο, με μια γρήγορη ματιά, φαίνεται πως η απάντηση του Λεκλέρ έχει κάποια βάση. Σε 104 αγώνες, έχει σημειώσει 5 νίκες, 24 βάθρα, 18 πολ ποζίσιον, 7 ταχύτερους γύρους και 874 πόντους, έως τώρα. Αντιστοίχως, ο Σάινθ έχει 1 νίκη, 15 βάθρα, 3 πολ ποζίσιον, 3 ταχύτερους γύρους και 802,5 βαθμούς σε 164 αγώνες.

Όμως, η άποψη του Σάινθ μπορεί να στηριχτεί στο γεγονός ότι φέτος βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 20 βαθμούς, τη στιγμή που ο Λεκλέρ κατέχει την όγδοη με μόλις 6. Ο Μονεγάσκος, είναι πιο άτυχος από τον Ισπανό, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον αγώνα στο Μπαχρέιν, ενώ στη Σαουδική Αραβία, παρά το γεγονός που τον ήθελε να κάνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στη μάχη για την πολ ποζίσιον, ξεκίνησε 12ος, επειδή είχε δεχτεί ποινή για αλλαγή της μονάδας ελέγχου ηλεκτρονικών.

Να σημειωθεί ότι το 2022 ο Λεκλέρ τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα με 308 βαθμούς και ο Σάινθ πέμπτος με 246. Ομως, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά το 2021, στην πρώτη τους σεζόν στη Ferrari μαζί, καθώς ο Ισπανός συγκέντρωσε 164,5 πόντους και ήταν πέμπτος, εν αντιθέσει με τον Λεκλέρ που τερμάτισε έβδομος με 159.

Ανεξάρτητα, βέβαια, από το χιουμοριστικό video και το ποιος εκ των δύο είναι καλύτερος, σημασία έχει πως αμφότεροι έχουν ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά τους να υπερκεράσουν, που δεν είναι άλλο από αυτό της Red Bull.

Tags: