Τα σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού smart SUV coupe

smart #3

i

©smart

Τα σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού smart SUV coupe

Δημήτρης Μπαλής 20:54 - 27.03.2023

To smart #3, όπως ονομάζεται, θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, στις 18 Απριλίου.

Η smart μεταλλάχθηκε και θα κυκλοφορεί μόνο ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ σε αυτή τη νέα εποχή εισέρχεται και με ένα μοντέλο SUV coupe.

Η εταιρεία του ομίλου της Mercedes-Benz, χρησιμοποίησε την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το smart #1, δημιουργώντας ένα εκλεπτισμένο σύνολο. Όπως βλέπουμε από τα σχέδια, οι τροχοί του αυτοκινήτου είναι στις άκρες, με ελαφρώς τονισμένους θόλους τροχούς και καπό, φέρει μαύρα περιμετρικά προστατευτικά, κεκλιμένη γραμμή οροφής και αεροτομή στο πίσω μέρος, ψηλά.

«Αυτή η μυώδης, αισθησιακή και τέλεια ισορροπημένη έλξη των αντιθέτων, κάνει τη σχεδίαση ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της βασικής αξίας του smart», δήλωσε ο Γκόρντεν Βάγκενερ, επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz AG.

smart #3 ©smart

Στο μπροστινό μέρος, οι λεπτοί προβολείς LED συνδυάζονται με μια «μύτη καρχαρία» και μια φαρδιά γρίλια σε σχήμα Α. Στα πλαϊνά, η περίοπτη δίχρωμη οροφή συναντά την ομαλή, συνεχή e-line που συνδέει την κολόνα A και τη μεσαία κολόνα C, δημιουργώντας μια κομψή και σπορ σιλουέτα fastback. Οι μεγάλες, εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου προσθέτουν ένα ισχυρό στοιχείο, ενώ οι αεραγωγοί ενισχύουν απόδοση.

«Μετά την κυκλοφορία του smart #1, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε το δεύτερο μοντέλο μετά το rebranding μας: Το smart #3. Θα παρουσιαστεί θα είναι ένα ζωτικό στοιχείο της γκάμας των μοντέλων μας που μας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε περαιτέρω την αστική μετακίνηση», ανέφερε ο Ντιρκ Αντελμαν, CEO smart Europe.

Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά αρχές φθινοπώρου.

smart #3 ©smart
Tags: