Γλίτωσε τα χειρότερα ο Εσπαργκαρό μετά από το ατύχημα στη Πορτογαλία (vid)

Πολ Εσπαργκαρό

i

©Photo by Hazrin Yeob Men Shah/Icon Sportswire via Getty Images

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Εσπαργκαρό μετά από το ατύχημα στη Πορτογαλία (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:02 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 03:26 - 27.03.2023

Ο γιατρός του MotoGP, Άνχελ Σάρτε, λέει ότι ο Πολ Εσπαργκαρό είναι νευρολογικά καλά, αφού μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο μετά από ένα βίαιο ατύχημα στο FP2 για το Grand Prix της Πορτογαλίας.

Στην αρχή της απογευματινής δοκιμής της Παρασκευής (24/3) στο FP2, ο αναβάτης της Tech3 GasGas Πολ Εσπαργκαρό, έπεσε από τη μοτοσικλέτα του προσεγγίζοντας με μεγάλη ταχύτητα τα φρένα της στροφής 10 της πίστας του Πορτιμάο. Μετά από πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε στο έδαφος, προσέκρουσε με μεγάλη δύναμη το σώμα του πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες.

Μετά από σχεδόν μισή ώρα θεραπείας, ο 32χρονος, ο οποίος δεν έχασε τις αισθήσεις του στο περιστατικό δέχθηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της πίστας. Ο Ισπανός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο της πόλης Φάρο, στη Πορτογαλία. 

Στη πρώτη ανακοίνωση του γιατρού του MotoGP, Άνχελ Σάρτε είπε ότι ο Εσπαργκαρό: «Είχε ένα ατύχημα μεγάλης ισχύος και υπέστη πολλαπλά τραύματα. Έχει σοβαρό τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, θλάση στους πνεύμονες και πρέπει να τον παρακολουθούμε στενά. Παρότι πιστεύω ότι θα αναρρώσει καλά, πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις για να προσδιορίζουμε το μέγεθος των τραυματισμών του. 

Τα επίπεδα οξυγόνου είναι καλά, αλλά έχει σημαντική θλάση στους πνεύμονες που πρέπει να εκτιμήσουμε με τις ακτινογραφίες και με αξονική τομογραφία στο νοσοκομείο του Φάρο. Έχει τις αισθήσεις του και ανταποκρίνεται καλά. Μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια του χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε κάποια μόνιμη βλάβη της σπονδυλικής στήλης», είπε ο Σάρτε.

Ο διευθυντής της Tech3 GasGas, Ερβέ Πονσαράλ είπε ότι: «Άυτό ήταν ένα αληθινά σοβαρό ατύχημα, χτύπησε στη μπαριέρα με υψηλή ταχύτητα. Ευτυχώς δεν βρέθηκε ανάμεσα στον τοίχο και στη μοτοσικλέτα όπως φοβηθήκαμε αρχικά».