Η Repsol Honda αποκάλυψε τις μοτοσυκλέτες του 2023 και τα νέα χρώματα στη Μαδρίτη
i

©REPSOL HONDA

Η Repsol Honda αποκάλυψε τις μοτοσυκλέτες του 2023 και τα νέα χρώματα στη Μαδρίτη

Δημήτρης Μπαλής 17:24 - 23.02.2023

Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε τους δύο Ισπανούς αναβάτες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP.

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της πολυεθνικής εταιρείας ενέργειας, στη Μαδρίτη, η Repsol Honda αποκάλυψε τις μοτοσυκλέτες του 2023, με τα νέα χρώματα.

Στο Repsol Campus παρόντες ήταν, φυσικά, οι δύο αναβάτες, ο Μάρκ Μάρκεθ και ο Ζοάν Μιρ με τις Honda RC213V, με τις οποίες θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023, που ξεκινά στις 26 Μαρτίου από το Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

Οι δύο Ισπανοί αναβάτες, που μοιράζονται 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο MotoGP (ακόμα 3 σε μικρότερες κατηγορίες), ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πανίσχυρη ομάδα της Repsol Honda για την ερχόμενη σεζόν.

©REPSOL HONDA

Η συμμαχία της Honda και της Repsol εκτείνεται 29 χρόνια πίσω. Είναι η μεγαλύτερη συνεργασία στον κόσμο των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει δει την ομάδα να κερδίζει 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, να σημειώνει 183 νίκες και να πετυχαίνει 454 βάθρα στην πρώτη κατηγορία.

Ο Μάρκεθ επέστρεψε σε πλήρη φυσική κατάσταση μετά από δύσκολα χρόνια με τραυματισμούς. Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (6 στο MotoGP) θα έχει και πάλι στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο στην ενδέκατη χρονιά του με την Repsol Honda. Στα 154 γκραν πρι που έχει αγωνιστεί με την ομάδα, έχει 100 τερματισμούς στο βάθρο, εκ των οποίων οι 59 ήταν νίκες, ενώ είχε 63 πολ ποζίσιον και 6 τίτλους Premier Class.

Ο Μιρ ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP το 2020 με τη Suzuki, ενώ κέρδισε τον τίτλο του Moto3 με Honda το 2017. Εντάσσεται στην ομάδα της Repsol Honda μετά από 65 αγώνες στην κορυφαία κατηγορία, με 13 βάθρα και μία νίκη. Ο Μιρ είχε την πρώτη του εμπειρία με την RC213V στην πίστα της Βαλένθιας τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζοντας την προσαρμογή του στις πρόσφατες δοκιμές στην πίστα της Σεπάνγκ.

©REPSOL HONDA

Πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, οι αναβάτες θα έχουν μια επίσημη δοκιμή στις 11 και 12 Μαρτίου στο Πορτιμάο, στην Πορτογαλία.

Αυτή θα είναι μια σημαντική σεζόν για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του MotoGP, όχι μόνο από πλευράς ανταγωνισμού αλλά και για το μέλλον του αθλήματος: το 2024, τα ανανεώσιμα καύσιμα θα γίνουν πραγματικότητα στο MotoGP, χρησιμοποιώντας πηγές όπως π.χ οργανικών αποβλήτων για την αποτελεσματική μείωση των εκπομπών ρύπων στο άμεσο μέλλον. Χάρη στη δέσμευση που ανέλαβαν η Dorna και η FIM, τα καύσιμα MotoGP πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% μη ορυκτής προέλευσης το 2024, αυξάνοντας στο 100% το 2027.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, οι δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνία και στο Repsol Technology Lab, θα προσφέρουν στους αναβάτες της Repsol Honda τον καλύτερο συνδυασμό κινητήρα και ανανεώσιμων πηγών καυσίμου για την επόμενη σεζόν.

«Η μοτοσυκλέτα φαίνεται υπέροχη και φέτος! Ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά. Είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ με όλη την οικογένεια της Repsol που ήταν μαζί μου συνεχώς. Θα είναι ένα σημαντικό τεστ στο Πορτιμάο, καθώς έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε ακόμα, αλλά οι μηχανικοί εργάζονται σκληρά στην Ιαπωνία. Νιώθω σε φόρμα και έτοιμος για τους αγώνες», ανέφερε ο Μαρκ Μάρκεθ.

«Είναι απίστευτο να φοράω τα χρώματα της Repsol Honda για πρώτη φορά. Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε αυτήν την εμβληματική ομάδα και εστιάζω στο να προσφέρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εχουμε ακόμα χρόνο για προετοιμασία στην Πορτογαλία, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε», είπε ο Ζόαν Μιρ.

Tags: