Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα εκτός του Γκραν Πρι της Αργεντινής

Μιγκέλ Ολιβέιρα

i

©Photo by Jose Hernandez/Anadolu Agency via Getty Images

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα εκτός του Γκραν Πρι της Αργεντινής

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:32 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 28.03.2023

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα θα χάσει το MotoGP της Αργεντινής αυτού του Σαββατοκύριακου (31-2/4), λόγω τραυματισμού που προκλήθηκε στη σύγκρουσή του με τον Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έβγαλε εκτός τον Μιγκέλ Ολιβέιρα στο πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς του MotoGP 2023 στη Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, στη στροφή του 3 του τρίτου γύρου έγινε το περιστατικό που τερμάτισε και για τους δύο ο αγώνας. 

Είχε ήδη επιβεβαιωθεί ότι ο αναβάτης της Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ θα απουσιάσει από την Αργεντινή, το επόμενο Σαββατοκύριακο (31-2/4), ως αποτέλεσμα, αλλά επίσης και ο αναβάτης της Aprilia, Μιγκέλ Ολιβέιρα έχει αποκλειστεί επίσης αφού ανακαλύφθηκε η περαιτέρω ζημιά όταν εξετάστηκε. 

Ο 30χρονος Ισπανός ζήτησε συγγνώμη για την πρόκληση του ατυχήματος, στο οποίο ήρθε επίσης σε επαφή με τον Χόρχε Μάρτιν, προκαλώντας τραυματισμό στα δάχτυλα του ποδιού και στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα. 

Ο αναβάτης της Honda δεν προσπάθησε να προσπεράσει, ισχυρίζεται, και κατηγόρησε το ατύχημα στο μπλοκάρισμα του μπροστινού ελαστικού του. Τόσο ο Ολιβέιρα όσο και ο Μάρτιν επέμειναν ότι ο Μάρκεθ ήταν πολύ φιλόδοξος προσπαθώντας να περάσει.

Ο Ολιβέιρα έγινε ο τέταρτος αναβάτης που τραυματίζεται το Σαββατοκύριακο του Πορτιμάο που χάνει το MotoGP της Αργεντινής, οι Μάρκεθ, Ενέα Μπαστιανίνι και Πολ Εσπαργκαρό είναι ήδη εκτός.