Τρομακτική σύγκρουση Μάρκεθ - Ολιβέιρα στο Πορτογαλικό Grand Prix (vid)

Σύγκρουση Μάρκεθ - Ολιβέιρα

i

©Glomex

Τρομακτική σύγκρουση Μάρκεθ - Ολιβέιρα στο Πορτογαλικό Grand Prix (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:50 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 04:12 - 27.03.2023

Ο Μαρκ Μάρκεθ τραυματίστηκε στο χέρι μετά από σύγκρουση με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα που είχε στη στροφή 3 του τρίτου γύρου του πορτογαλικού Grand Prix, τελειώνοντας νωρίς και για τους δύο ο αγώνας.

Από μία τρομακτική σύγκρουση στιγματίστηκε το Grand Prix του MotoGP στη Πορτογαλία στη πίστα του Πορτιμάο. Συγκεκριμένα ο Μαρκ Μάρκεθ συγκρούστηκε με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα στη στροφή 3 του τρίτου γύρου του αγώνα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο τον αγώνα.   

Ο αναβάτης της Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ εντοπίστηκε στη συνέχεια με γύψο στο δεξί του χέρι και θα εξεταστεί για πιθανό κάταγμα στο πρώτο μετακάρπιο οστό. Ο Ισπανός θα τιμωρηθεί με διπλή ποινή στον επόμενο αγώνα του MotoGP, στο Grand Prix της Αργεντινής την επόμενη Κυριακή (2/4), αν και θα δείξει ανάλογα με το χέρι του, μπορεί να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Εσπαργκαρό μετά από το ατύχημα στη Πορτογαλία (vid)
MOTOGP

19:02 - 26.03.2023

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Εσπαργκαρό μετά από το ατύχημα στη Πορτογαλία (vid)

Ο γιατρός του MotoGP, Άνχελ Σάρτε, λέει ότι ο Πολ Εσπαργκαρό είναι νευρολογικά καλά, αφού μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο μετά από ένα βίαιο ατύχημα στο FP2 για το Grand Prix της Πορτογαλίας.

Η Aprilia διευκρίνισε: «Ο Μιγκέλ έχει θλάση στο δεξί του πόδι. Ευτυχώς η ακτινογραφία δεν έδειξε σπασμένα οστά», Ο Μάρκεθ είχε χάσει το προβάδισμα του αγώνα από τον Ολιβέιρα στον πρώτο γύρο. 

Στη στροφή 3 του τρίτου γύρου, ο Μάρκεθ ήρθε πρώτα σε επαφή με τον Χόρχε Μαρτίν και στη συνέχεια ένα άλλο λάθος τον έκανε να συγκρουστεί με τον Ολιβέιρα, ο οποίος ήταν μπροστά του. 

Ο 30χρονος Ισπανός εμφανίστηκε αβλαβής και ζήτησε αμέσως συγγνώμη. Ο Ολιβέιρα έμεινε πληγωμένος. Αρχικά φαινόταν ότι ο αγώνας μπορεί να χρειαζόταν κόκκινη σημαία, αλλά επιτράπηκε να συνεχιστεί. Το πλήθος αποδοκίμασε τον Μάρκεθ επειδή έβγαλε τον ήρωα της πατρίδας του. Τελικά πήγε στην ομάδα του την Aprilia για να ζητήσει τη συγγνώμη.

Για την ιστορία ο Πέκο Μπανιάια ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου Grand Prix της χρονιάς στη Πορτογαλία, μπροστά από τους Μάβερικ Βινιάλες και Μάρκο Μπετσέκι.