Ο Πεντρόσα επιστρέφει με wildcard για τον αγώνα της Χερέθ
i

Πεντρόσα / © Photo by Eric Alonso/Getty Images/Ideal Images

Ο Πεντρόσα επιστρέφει με wildcard για τον αγώνα της Χερέθ

Δημήτρης Μπαλής 20:02 - 06.02.2023

Ένας όχι και τόσο παλιός γνώριμος, ο Ντάνι Πεντρόσα θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, συμμετέχοντας στο γκραν πρι του MotoGP που θα γίνει στη Χερέθ τον Απρίλιο.

Μπορεί να μην έχει κατακτήσει τίτλο στο MotoGP, ωστόσο ο Ντάνι Πεντρόσα είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους και ικανούς αναβάτες του σπορ.

Έχοντας αποσυρθεί το 2021, μετά το γκραν πρι της Αυστρίας, ο Ισπανός αναβάτης είναι έτοιμος να επιστρέψει σε θέση εκκίνησης ενός αγώνα, 18 μήνες μετά, και συγκεκριμένα στον αγώνα της Χερέθ, στην πατρίδα του, 28-30 Απριλίου.

Ο Πεντρόσα θα κάνει χρήση της δεύτερης wildcard, προκειμένου να τρέξει στη Χερέθ, στην πίστα της οποίας η στροφή 6 έχει πάρει το όνομά του, όπως λέμε, αλλά για να είμαστε πιο ακριβείς, το επώνυμό του.

Μιλώντας στα social media, ο «μικρός Σαμουράι», όπως είναι το προσωνύμιό του, μίλησε τόσο για την επιστροφή του, όσο και για μερικές νέες αλλαγές που πραγματοποιούνται από φέτος στο MotoGP, όπως είναι για παράδειγμα οι Sprint races. «Θα χρησιμοποιήσω τη wildcard για να αγωνιστώ στη Χερέθ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η ευκαιρία μου δίνεται με την ΚΤΜ. Θα κάνω χρήση του δικαιώματος για να αποκομίσω εμπειρίες για το MotoGP Sprint και το νέο format του MotoGP. Επίσης, είμαι χαρούμενος που θα συμμετάσχω εκείνο το διήμερο γιατί η Χερέθ είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Πάντα η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Θα οδηγήσω κι εγώ μαζί με τους καλύτερους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 37χρονος αναβάτης.

Ο Πεντρόσα αγωνίστηκε με δύο ομάδες στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP. Με τη Honda και την ΚΤΜ. Σε 218 αγώνες, σημείωσε 31 νίκες, βρέθηκε 112 φορές στο βάθρο, εξασφάλισε 31 πολ ποζίσιον, ενώ έκανε και 44 φορές τον ταχύτερο γύρο. Μπορεί στο MotoGP να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο, αλλά έχει τρεις συνολικά στην καριέρα του. Το 2004 και 2005 αναδείχτηκε πρωταθλητής στα 250κ.εκ. με Honda, ενώ με την ίδια εταιρεία κατάφερε να πάρει τον τίτλο το 2003, στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Η Honda είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί του, καθώς με τις μοτοσυκλέτες της αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία από το 2006 έως το 2018, ενώ λίγο αργότερα, το 2021 οδήγησε για την ΚΤΜ.