Ο Σερδερίδης θα τρέξει στο ράλι Μόντε Κάρλο
i

Ιορδάνης Σερδερίδης / © ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ

Ο Σερδερίδης θα τρέξει στο ράλι Μόντε Κάρλο

Δημήτρης Μπαλής 15:53 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 20.12.2022

Ο Ελληνας οδηγός θα βρίσκεται στο τιμόνι του τρίτου M-Sport Ford Puma Rally1, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Με 75 συμμετοχές στο ράλι Μόντε Κάρλο, ανοίγει η αυλαία του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Στο αγώνα που θα διεξαχθεί 19 - 22 Ιανουαρίου 2023, θα συμμετάσχει και ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος θα οδηγήσει και φέτος ένα M-Sport Ford Puma Rally1. Αυτός θα είναι ο τέταρτος αγώνας που θα πάρει σημαία εκκίνησης με το υβριδικό Ford Puma, ο Ελληνας επιχειρηματίας που ζει στο Βέλγιο.

Ο Σερδερίδης έχει αγωνιστεί στο ράλι Μόντε Κάρλο σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις: τρεις φορές με αγωνιστικά R5 και άλλη μια φορά με ένα Citroen DS3 World Rally Car.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σερδερίδης πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του, όταν τερμάτισε 7ος γενικής κατάταξης στο ράλι Σαφάρι στην Κένυα, τον Ιούνιο του 2022, ενώ ο προτελευταίος γύρος στο ράλι της Ισπανίας, ήταν η πρώτη του φορά που οδήγησε το αυτοκίνητο σε ασφάλτινο WRC.

Η είσοδος του Σερδερίδη σημαίνει ότι τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα κορυφαίου επιπέδου της M-Sport θα είναι παρόντα στον πρώτο γύρο της σεζόν του 2023. 

Με τον Εσθονό Οτ Τάνακ, πρωταθλητή του 2019 με την Toyota, και μετέπειτα οδηγό της Hyundai, να ηγείται της ομάδας και τον Γάλλο Πιέρ-Λουί Λουμπέ να ξεκινά την πρώτη του πλήρη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία των ράλι, η M-Sport έχει θέσει υψηλούς στόχους.