Ο Ζοάν Ζαρκό ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα του MotoGP Γερμανίας

Ο Ζοάν Ζαρκό

i

©redbullcontentpool.com/

Ο Ζοάν Ζαρκό ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα του MotoGP Γερμανίας

Δημήτρης Μπαλής 16:11 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 16.06.2023

Ο αναβάτης της Pramac ηγήθηκε των δοκιμών στο ψιλόβροχο του Σάσερινγκ.

Ένα δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο MotoGP έχουμε από σήμερα, καθώς μετά το Μουτζέλο, την περασμένη εβδομάδα, σειρά πήρε το Σάσερινγκ στη Γερμανία.

Οι άστατες καιρικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο στην περιοχή αποδείχθηκαν σωστές σήμερα, καθώς το ψιλόβροχο στα μέσα του FP1, του πρώτου σκέλους των ελεύθερων δοκιμών, διέκοψε τη διαδικασία. Τελικά, ο καιρός βελτιώθηκε ελαφρά και καθώς περνούσε η ώρα και γίνονταν περισσότεροι γύροι, βελτιώνονταν και οι χρόνοι.

Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac ολοκλήρωσε τα πρώτα δοκιμαστικά με τον καλύτερο χρόνο. Μάλιστα, τον Γάλλο ακολούθησαν 4 Ισπανοί, ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ με Honda, ο Αλέις Εσπαργκάρο με Aprilia, ο Αλεξ Μάρκεθ με Ducati και με ίδια μοτοσυκλέτα ο Χόρχε Μάρτιν.

Σημειώνω ότι ο Εσπαργκάρο αγωνίζεται με διπλό κάταγμα στο πόδι, έπειτα από πτώση που είχε στο Μουτζέλο κάνοντας ποδήλατο την Πέμπτη, πριν τις δοκιμές!

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό, μολονότι είχε τον 6ο χρόνο με την Yamaha, είχε πτώση χωρίς μεγάλες συνέπειες.

Ο Μπραντ Μπίντερ ήταν 7ος, φέροντας μια ΚΤΜ στην πρώτη δεκάδα, ενώ και ο δεύτερος Μάρκεθ πήγε κι αυτός μια Honda στη δεκάδα. Ο Ισπανός έχει συνολικά 11 νίκες στη Γερμανία, σε όλες τις κατηγορίες. Είναι ο πολυνίκης στη Γερμανία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φραντσέσκο Μπανιάια και θριαμβευτής την περασμένη εβδομάδα στο Μουτζέλο, με νίκη στον αγώνα σπριν του Σαββάτου και νίκη στο γκραν πρι της Κυριακής, έμεινε 8ος ενώ ο βασικός του ανταγωνιστής για τον τίτλο ο Μάρκο Μπετσέκι της VR46, της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι ήταν 10ος.

Με την πίστα να έχει στεγνώσει κάπως, αλλά και με βαριά σύννεφα στον ουρανό, θα περιμένουμε και το δεύτερο σκέλος των δοκιμαστικών για να δούμε το στήσιμο των μοτοσυκλετών και τους χρόνους που θα φέρουν.

Tags: